Öztürk: Tel Abyad'da ABD oyununa dikkat

Öztürk: Tel Abyad'da ABD oyununa dikkat
TSK Irak'ın Sincar bölgesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına CHP'den destek gelirken, aynı zamanda operasyonların bir defaya mahsus olmaması gerektiği de kaydedildi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, PKK'nın bölgeden uzak tutulması gerektiğini belirterek, "Operasyonlar bir defa ile sınırlı kalmamalı. Şu anda Irak hükümeti, bölgede PKK-PYD unsurlarını istemiyor. Türkiye bu konjonktürü kullanıp, teröristlere orada yaşam hakkı tanımamalı" dedi. Son günlerde Tel Abyad'a gitme konusundaki söylemleri de değerlendiren Yılmaz, bu noktada ABD'nin PYD-PKK'yı meşrulaştırma oyununa dikkat çekti.

CHP'li Yılmaz, şunları söyledi: "PKK'nın Sincar bölgesini üs olarak kullanmasını engellemek için operasyon doğru oldu. Sincar dağlarının kritik önemi şudur. PKK orada kendine bir bölge açacaktı ve Türkiye'ye karşı kendi bölgesinden istediği gibi eylem yapabilecekti. Bunun önüne geçilmesi gerekiyordu. Yapılan operasyonların devamı şart. Terör örgütü PKK'nın orada asla barınmaması gerekiyor." Türkiye'nin Suriye'de dikkatli adımlar atması gerektiğini de ifade eden Yılmaz, "Tel Abyad konusunda da dikkat edilmeli. Sonuçta ABD Rakka'ya giderken PYD güçlerini tercih etti ve onlarla birlikte hareket ediyor. Fırat'ın doğusunda kaldığı için orayı temizleyip PYD unsurlarına bırakacak. Türkiye'ye de 'Tel Abyad'a girin' diyebilir. Bizim bu noktada dikkatli olmamız gerekiyor. ABD'nin IŞİD'i bahane edip PYD ile bizi aynı noktaya getirmesine izin verilmemeli" dedi. 

 

İlgili Haberler