Öztürk Yılmaz: ABD, YPG için yol arayışında

Öztürk Yılmaz: ABD, YPG için yol arayışında
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, ABD'nin PYD ve S-400 füzeleriyle ilgili tutumunu değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Washington'da yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi vererek, "ABD'nin, terör örgütü PKK/YPG'nin silahlandırılması konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerine de yanıt olacak bir yol aradığını" söyledi.

Beyaz Saray, Kongre, Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerle görüştüklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu temaslarda, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin silahlandırılması ve Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin düzenlediği gayrimeşru referandum, Türkiye'nin Rusya'dan almak istediği S-400 füzeleri ve Türkiye'deki gelişmelere ilişkin CHP'nin tutumunu ele aldık.

ABD'nin YPG ile çalışması konusunda Türkiye'nin itirazlarını ve bu konuda rahatsızlık duyduğunu belirttik. Terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında ABD'nin YPG ile çalışmaktan vazgeçme gibi bir niyeti yok. Türkiye'nin hassasiyetlerini de giderecek bir yol aramaya gidiyorlar.

S-400 konusunda ise ABD'li yetkililer tepkilerini dile getirdi. Türkiye'deki gelişmeleri demokrasinin seyri açısından yakından takip ettiklerini belirttiler fakat biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz."

İlgili Haberler