Öztürk Yılmaz: Cumhurbaşkanlığına adayım

Öztürk Yılmaz: Cumhurbaşkanlığına adayım
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Cumhurbaşkanlığına adayım" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayarak, "Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, Genel Başkanımıza da düşüncelerimi açtım. Genel Başkanımızın aday olması durumunda kendisini sonsuz destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım. Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz. Burası er meydanıdır. Bunu olabilecek insanların ortaya çıkması gerekiyor. Kimseden korkum yok, veremeyecek tek bir hesabım yok. Ben CHP önünde boynumun bükük olmasını istemiyorum. Ağlamak istemiyorum. 25 Haziran'da yeni bir yaza uyanmak istiyorum " dedi. 

Öztürk Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Muhalefetin uygulayacağı strateji çok önemli ben de bu strateji de yer almak istiyorum. Mesele millet, ülke meselesi. Türkiye zor bir durumda. Bir komplo ile karşı karşıya. Bir çıkış lazım. Ayaklarımıza vurulan bu prangaları söküp atmamız lazım. Erken seçim kararından sonra bir başka tezgah daha tezgahlanıyor. Medya ve sözüm ona bazı kanat önderleri CHP'nin adayını da kendileri belirlemek istiyorlar. Bu bir komplodur bunu boşa çıkarmamız lazım. Sayın Genel Başkana düşüncelerimi açtım. Genel Başkanımızın aday olması durumunda kendisini sonsuz destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım. Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, Genel Başkanımıza da düşüncelerimi açtım. Genel Başkan aday olmadığı taktirde adayım. Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz. Burası er meydanıdır. Bunu olabilecek insanların ortaya çıkması gerekiyor. Kimseden korkum yok, veremeyecek tek bir hesabım yok" diye konuştu. 

İlgili Haberler