Paçacı: "MHP tabanı 'hayır' diyor"

Paçacı: "MHP tabanı 'hayır' diyor"
MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamada "MHP’nin yok edilip AKP içerisinde eritilmek isteneceğinin farkındadır" diyerek MHP tabanının 'hayır' diyeceğini dile getirdi.

Bugün MHP yönetimi ile MHP seçmeni arasında ciddi bir ayrışma söz konusudur. MHP seçmeni getirilmek istenen Başkanlık Sistemi ile Türkiye’de siyasi yapının değişeceğinin ve iki partili sistemde MHP’nin yok edilip AKP içerisinde eritilmek isteneceğinin farkındadır.

MHP seçmeni genelde düşünen, okuyan ve sorgulayan bilinçli bir kitledir. MHP seçmeninin büyük çoğunluğu, getirilmek istenen Başkanlık Sistemi’nin Türkiye’de yaratacağı tahribatı görerek, MHP yönetiminin “Evet” kararına rağmen, referandumda “HAYIR” oyu kullanacaktır.

BAŞKANLIK GEÇERSE, EYALET SİSTEMİ GELİR

Ülkemizdeki sistem değişikliği talebi parlamenter sistemin işlememesinden değil, Sayın Cumhurbaşkanı’nın talebiyle gündeme oturmuştur. Böyle olunca da tartışmalar sistemin içeriği ile ilgili değil şahıs odaklı olarak yapılmaktadır. Bu sistemin uzun vadede Türkiye’ye ne getirip ne götüreceği maalesef yeterince tartışılmamaktadır. Seçmen içi boş sloganlarla yönlendirilmeye çalışılmaktadır.

Başkanlık sistemi dünyada genelde eyalet sistemiyle uygulanmaktadır. Üniter yapıyla Başkanlık Sistemi birbiriyle çelişen yapılardır. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı da geçmişte yaptığı değerlendirmelerde “Türkiye’nin, coğrafi bölgeler itibariyle eyaletlere bölünmesi gerektiğini” ifade ederek, eyalet sistemini savunmaktadır. Başkanlık sistemi şayet referandumdan geçer ise orta vadede üniter yapının yerine eyalet sisteminin getirileceğinin bilinmesi gerekir. Eyalet sistemi ise Türkiye’nin bölünmesine yol açabilecektir.

İlgili Haberler