Pakistan'da FETÖ mensuplarına polis koruması!

Pakistan'da FETÖ mensuplarına polis koruması!
FETÖ'cü Mesut Kaçmaz ve ailesinin Türkiye'ye iade edilmesi Pakistan'ı karıştırdı. Pakistan Yüksek Mahkemesi bu gelişmenin ardından çok tartışılacak bir karara imza attı. Mahkeme ülkedeki FETÖ şüphelilerine polis koruması verilmesine hükmetti.

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pakistan'da FETÖ'ye bağlı 28 PakTürk okulunun müdür ve öğretmenlerinin Türkiye'ye iadesi talep edilmişti. Pakistan hükümeti bu konuda ayak direse de öğretmenlerin çalışma izinleri iptal edildi ve iade süreci başladı. Ancak FETÖ mensupları BM Göçmen Yüksek Komiserliği'ne başvurarak aldıkları mülteci adayı sertifikasıyla bu ülkede yaşamlarını sürdürmeye devam etti. FETÖ'cü listesinin en tepesinde ise PakTürk okullarının müdürü Mesut Kaçmaz bulunuyordu. Kaçmaz, eşi ve iki kızıyla birlikte Lahor kentinde hayatını sürdürmeye devam ederken geçtiğimiz ay sabaha karşı Pakistan güvenlik görevlileri tarafından evlerinden başlarına çuval geçirilerek alındı.

Vatan Gazetesi'nden Uğur Koçbaş'ın haberine göre, olayın açığa çıkmasının ardından Pakistan karıştı. Ülke basınına göre operasyon Pakistan güvenlik güçlerinin terörle mücadele birimi tarafından gerçekleştirildi. Talebin Türkiye'den geldiği belirtildi. BM Göçmen Yüksek Komiserliği olayı yakından takip ettiklerini açıkladı. Pakistan'daki FETÖ'cüler ise haklarında ‘sınırdışı edilemez' kararı bulunmasına rağmen bu ailenin gözaltına alınmasının büyük bir hukuk ihlali olduğunu ileri sürdü. Aradan günler geçmesine rağmen Kaçmaz ailesinin nerede tutulduğuna ilişkin hiçbir bilgi verilmedi. Pakistan hükümeti de sessizliğini korudu. Dawn gazetesi olayın peşini bırakmadı ve ailenin Türkiye'den gelen özel bir uçakla gönderildiğini ortaya çıkardı. Habere göre gelen uçakta Türk polisler bulunuyordu ve Pakistan polisinden aileyi teslim aldılar.

HAKİME LİSTE VERDİLER

Bu haberin ardından kavga daha da alevlendi. Orhan Uygun isimli bir FETÖ'cü tarafından açılan dava sonucunda mahkeme, ailenin aksi yönde bir mahkeme kararı olmasına ve BM iznine rağmen pasaportları bile Pakistan'dayken Türkiye'ye gönderilmesinin açık hukuk ihlali olduğuna karar verdi. Pakistan hükümetinin mahkeme izni olmadan hiçbir Türk vatandaşını sınırdışı edemeyeceğine hükmeden Lahore Yüksek Mahkemesi, Türkiye'den gelen uçağın iniş kalkış kayıtlarının da Sivil Havacılık Otoritesi tarafından kendilerine teslim edilmesini emretti. Hakim Şems Mahmud Mirza, kendisine FETÖ'cülerin avukatı Esma Cihangir tarafından verilerin Türkler'in listesini de inceledikten sonra bu kişilerin de ‘deport' tehlikesi bulunduğuna hükmederek Pakistan Polis Teşkilatı'nın listede bulunan her bir kişinin evlerinin önüne polis koruması yerleştirilmesine karar verdi.