Pamukkale Üniversitesi rektörü, eşini Enstitü Sekreteri olarak atadı

Pamukkale Üniversitesi rektörü, eşini Enstitü Sekreteri olarak atadı
Darbe girişimin ardından Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın, öğretmen eşi Derya Bağ'ı Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atadığı ortaya çıktı.

Denizli’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan, ardından 19 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılan Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atadı. Eleştirileri yanıtlayan Rektör Bağ, eşini göreve yetkin olduğu için getirdiğini belirtti.

Asaleten atanmıştı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) yürütülen soruşturmalar kapsamında eski Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, gözaltına alındı. Etkin pişmanlıktan yararlandığı öğrenilen Bağcı, serbest bırakıldı, ancak önce açığa alındı, ardından KHK ile kamudan ihraç edildi.

Rektör Bağcı'nın yerine vekaleten Prof. Dr. Hüseyin Bağ atandı. Rektörlük için aday olan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bu yıl 19 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne asaleten atandı. 15 Temmuz soruşturmaları sürecinde üniversitede birçok fakülteye vekaleten dekanlık da yapan Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın asaleten atanmasının ardından ilk icraatlarından biri Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ'ı PAÜ bünyesinde yeni kurulan İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atamak oldu.

Bereketli İmam Hatip Lisesi'nin kurucu müdürü olan, bir yıl müdürlük, iki yıl müdür yardımcılığı yapan öğretmen eşi Derya Bağ'ı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan isteyerek naklen atamasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Milli Eğitim Bakanlığı'na 4 Mayıs'ta gönderdiği yazıda, "Bakanlığınıza bağlı Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmen kadrosunda görev yapmakta olan Derya Bağ'ın üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü'ne tahsisli Enstitü Sekreteri kadrosuna naklen ataması yapılmıştır. Adı geçene tebliğ edilerek görevden ayrılış tarihinin bildirilmesini, maaş nakil ilmühaberi, sigortalı işten ayrılış bildirgesi (4/1-c kapsamındaki sigortalı için) ile şahsi dosyasının gönderilmesini ve Sosyal Güvenlik Kurumu HİTAP sisteminden ayrılış işleminin yapılmasını arz ederim" ifadelerine yer verildi. Derya Bağ'ın iki gün önce ilişiğini keserek Pamukkale Üniversitesi'ndeki görevine başladığı öğrenildi.

"Eşim olduğu için değil, yetkin olduğu için atadım"

Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Pamukkale Teknokent'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı atamayı savundu. Atamayı yaptığında eleştirileceğini bildiğini belirten Rektör Prof.Dr.Hüseyin Bağ, Derya Bağ'ı eşi olduğu için değil, görev için yetkin birisi olduğu için atadığını söyledi. Eşinin İlahiyat Fakültesi ön lisans mezunu olduğunu, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin lisans programını bitirmek üzere olduğunu, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu'nun kurucu müdürlüğünü yaptığını belirten Prof.Dr. Hüseyin Bağ, "Atamayı eşim olduğu için yapmadım. İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir. İslam İlimleri Enstitüsü, Cevat Akşit Hoca'nın girişimleri ve Cumhurbaşkanımızın oluruyla kuruldu. Şu anda kuruluş çalışmaları sürüyor. Enstitü, Yatağan Mahallesi'nde kurulacak. Bu enstitü bizim göz bebeğimiz. Bizim için bu kadar önemli olan bir kuruma yetkin birisini aradığım için bu atamayı yaptım. Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek bu atamayı yapmalıyım dedim ve atamayı gerçekleştirdim" dedi.

İlgili Haberler