Pamukova’daki tren kazası sonrası neler olmuştu?

Pamukova’daki tren kazası sonrası neler olmuştu?
Tekirdağ’da 24 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası akıllara Pamukova’daki facia geldi. Kazadan 3,5 ay sonra dönemin TCDD Genel Müdürü Kahraman hakkında soruşturma izni verilmiş, ancak mahkeme kararı ile bu izin kaldırılmıştı.

Tekirdağ’da 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası akıllara 2014 yılında Pamukova’da meydana gelen hızlandırılmış tren kazası geldi. Sakarya’nın Pamukova ilçesi Mekece Mevkiinde 22 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen tren kazasında 41 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından dönemin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkındaki soruşturma izni kazadan 3.5 ay sonra ekim ayında verilmiş, bu izin de 2005 Mart'ında Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı.

22 Temmuz 2004 günü meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından yapılan yargılama ise 10 yıl sürdü.

Pamukova ilçesi Mekece mevkiinde 22 Temmuz 2004 tarihinde 41 kişinin ölümü, 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hızlandırılmış tren davasına bugün yapılan celseyle sonuca bağlandı. 7 buçuk yıllık zaman aşımı sonrası 20 Ocak 2012 yılında zaman aşımından dolayı düşen dava, yeniden açılmış ve kararlar verilerek Yargıtay’a gönderilmişti.

Yargıtay’ın zaman aşımının kaldırılmasına yönelik kararına uyan Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Taksirle Demiryolu Kazası tehlikesine sebebiyet verme’ suçlarından yargılanan birinci makinist Fikret Karabulut'u 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve bin 500 lira para cezası, ikinci makinist Recep Sönmez'i ise 1 yıl 15 gün hapis ile 150 lira para cezasına çarptırdı.

Recep Sönmez’in cezası ertelendi. Aynı davanın sanığı olan tren şefi Köksal Coşkun'un beraat kararı daha önce yüksek mahkemece onanmıştı.

İlgili Haberler