Panik büyüyor

Ak Parti için durumun iyiye gitmediği netleşti. Yarım asrı geçen meslek hayatımda ilk defa yürürken "sözlü saldırılar"a hedef olmaya başladım. Adam yılların esnafı. Eğilimini bilirim ama böylesine tavır sergilediğine tanık olmam inanılmaz. Yazılarımı takip ettiğini söylediği laflardan anlıyorum. Kendisiyle aynı kafadan bir başka dükkan sahibiyle dedikodumu yaptıklarını fark ediyorsunuz. Hani Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler"i bu tezgaha en yakışan isim.

Bu sözlü saldırının bir adım sonrası belli. Bugünlere rast gelmesi tesadüf mü? Değil. Bu yaklaşan 24 Haziran'ın paniğinin işareti. Çünkü olayın en azından 2. tura kalacağını anladılar. Saldırının nedeni yazılarım değil, bu.

"Okuduklarını anlamıyorlar" desem olmaz. Bal gibi anlıyor, işlerine gelmiyor. Kaldı ki maraza çıkararak, ekranlara yansımış görüntüleri çarpıtmaya kalkışmalarının sebebi tek; panik. Oysa korkunun ecele faydası yok.

***

Sayıları arttı

Televizyonlardaki tartışmacıları da hızlandı. Yeni yüzler görmeye başladık. Daha doğrusu, bunlara imkan veriliyor. Örneğin Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav. Muhalefeti baraj altına çekme lobisinin en hızlı üyesi haline geldi. Fadime Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin arasını bozmaya çalışıyor. Programı yöneten Buse Biçer'in bile "tuzak soruları" fark ediliyor.

Bu alanda son haftaların en popüler ismi kesinlikle İdris Kardaş. Bu akademisyen işine gelmeyen her lafa müdahil. İlginç tarafı "konuş" dendiğinde susuyor. Taktiği "laf sokmak". Ağaçkakan gibi. Bu da kişiye özel.

***

Yeni yıldız rafting

Merkez Danışma Kurulu'nun son toplantısında Rafting 63. Federasyon oldu. Aslında bu sporun Türkiye'de tanınır hale gelmesi, merhum vali Recep Yazıcıoğlu sayesinde gerçekleşmişti. Şu anda bu işin en tepesindeki isim Fikret Yardımcı. Başkan bölgeye has şivesiyle süslü müthiş hatip. Mesela benim gibi cahillerin dünyasını aydınlattı.

Neyse ki ben Fırtına Vadisi'ni görenlerdenim. Ancak dünyada ender bulunan 30 kilometrelik parkurunun sonunda denize çıkan tek doğal yarışma alanı olduğunu yeni öğrendim. Bu ortamda çalışmaya başlayan gencecik sporcular Yeni Zelanda'dan Japonya'ya kürsünün en üst basamağını parsellediler. Sadece Tokyo'da kazandıkları dünya şampiyonluğu yeter. 2013'ten bu yana elde edilen toplam uluslararası madalya sayısı tam 250.

Fikret Yardımcı'nın Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın desteklerinden memnuniyet meydanda.

Raftingcilerimizin yeni hedefi ilk olimpiyattan en az 30 madalya almak. İki ay sonra İtalya'da yapılacak dünya şampiyonası, en büyük prova olacak.

Ülkemizin potansiyeli

Başkan Yardımcı'nın TRT Spor'da anlattıklarını hayranlıkla dinledim. Türkiye'nin kazanımlarını özetlemek istiyorum:

* Adıyaman'dan Tunceli'ye, Giresun'dan Dalaman'a, Rize'den Hakkari'ye tam 40 ilde coğrafi potansiyel mevcut.

* Sadece Munzur'daki organizasyona katılanların sayısı bir mucize gibiydi. Bunun Türk ve dünya medyasına yansıması toplam 3700 defa oldu.

* Daha yakın zamana kadar adı terörle anılan yerlerde şimdi gençler raftingle uğraşıyor.

* Dalaman'ın düne kadar boş otellerinde bugün oda bulmak mümkün değil. Raftinge gelen yabancıların oranı yüzde 50'yi geçti. Aynı gelişmeyi Düzce'de de görüyoruz.

Spor turizmi "bacasız sanayi" haline dönüştü.

Kıskançlık başladı

Dünya şampiyonalarında Amerikalıları çıldırtan bu gelişmelerin devam edeceğinden kuşku yok. Endonezya-Jakarta'daki "Türkiye Türkiye" seslerine sahip çıkılmalı.

Brezilya'nın 10 yıldır kırılamayan rekorunu bizim çocuklarımız parça parça ettiler. Demek ki, imkan verildiği zaman gençlerimizin başaramayacağı hiçbir şey yok. Hele başlarında Fikret Yardımcı gibi biri varsa. Başkanın gözlerindeki ışıltıyı görünce insan daha fazla umutlanıyor. Bu zat, kısa sürede Dünya Rafting Federasyonu Başkan Yardımcısı apoletini de taktı. Başkanlığı yakındır. Kendisine başarı dileklerimi yolluyorum. Onu bütün Türkiye'ye tanıtan Orhan Ayhan'la ekibini tebrik etmeyi de unutmuyorum.

***

Muhteşem yapım

Türk Hava Yolları'nın 85. yıldönümü için hazırlanan tanıtımlar müthiş. Verilen emek ortada. Birbirinin devamı konular mükemmel. Kullanılan malzeme ve kıyafetlerin temini hiç de kolay değil. Sanki kısa metrajlı film izleniyor. Başta senaryo grubu olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Bin yarım adam, bir tam adam değildir. İsmet İnönü

Yazarın Diğer Yazıları