Panzer tarihe geçti

Panzer tarihe geçti
Süper Lig’de 19. golünü atan Gomez, Beşiktaş tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu oldu

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, Trabzonspor derbisinde attığı golle, adını Beşiktaş tarihine yazdırdı. Süper Lig'de bu sezon kaydettiği 18 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan ve siyah-beyazlı takımın bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba'nın rekorunu egale eden Gomez; dün akşam ligdeki gol sayısını 19'a çıkarttı ve siyah-beyazlı kulübün tarihine geçti. 19. dakikada Sosa'nın ortasında gelişine attığı şut defanstan dönen Gomez, 69. dakikada da 1 metre mesafeden topu kaleci Esteban'ın üzerine vurarak mutlak iki pozisyondan yararlanamadı.

90'da defansa koştu 

Alman Panzeri maçın 75. dakikasında ise Quaresma'nın nefis ortasına, uçarak vurduğu kafayla topu filelere göndererek hem tarihe geçti, hem gol krallığında zirvedeki yerini korudu, hem takımına altın değerinde üç puan getirdi, hem de Kara Kartal'ı yeniden liderlik koltuğuna oturttu. Bu arada Mario Gomez'in dakikalar 90'ı gösterdiğinde rakip yarı sahadan, kendi ceza sahasına attığı depar sonrası Trabzon atağını engellemesi, siyah-beyazlı kulübeden büyük alkış aldı.

Rekor la ilgilenmiyorum

Erteleme maçında Trabzonspor'u 2-0 yenen Beşiktaş'ta ilk golün sahibi Gomez, 19 golle rekor kırması konusunda, "Şampiyonluk için çok önemli bir goldü. Rekorla pek ilgilenmiyorum. Geçmişte hangi oyunu kaç gol atmış pek bakmadım. İlgilenmiyorum.Sonuç olarak lideriz. Takımın lider olması benim için daha önemli" ifadesini kullandı. 

5 günde 6 puan çıkardık

Ankara'da yaşanan patlamayı hatırlatan Gomez; "Ankara'da yaşanan olaydan ötürü çok özgünüm. Umut Bulut'un babasını kaybetmesi beni çok üzdü. Acısını yürekten paylaşıyorum" derken şöyle devam etti: "Karadeniz'de 6 puan kazandık, bu çok önemliydi. Buraya cuma günü geldik ve 5 gündür buradayız. Bu çok zor, çünkü sürekli oteldeydik ve sıkıldık. Dikkatli bakınca bazı oyuncularımız tam zinde değildi. Henüz hiçbir şey kazanmış değiliz. Önümüzde 9 maç daha var. Bu 9 maçı kazanabilecek güçteyiz. Son iki maçta krampon seçimi ya da zeminden mi bilemiyorum sürekli kaydım. Gol yapabileceğim pozisyonları kaçırdım ama sonunda bir gol attım ve takımıma galibiyeti getirdim.Gerçekten çok mutluyum."