Papaz çocuk tacizinden suçlandı. Kahraman olarak anılıyordu

Papaz çocuk tacizinden suçlandı. Kahraman olarak anılıyordu
Güney Kore’de yüzlerce Kuzey Koreli insanın hayatını kurtararak kahraman ilan edilen bir papaz, öğrencileri taciz ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce Kuzey Koreliyi kurtararak kahraman ilan edilen Güney Koreli papaz Chun Ki-won’ın kurtardığı gençlere cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz eylül ayında tutuklanan 67 yaşındaki papaz, Güney Kore’nin başkenti Seul’de kurduğu okulun yurtlarında yatılı olarak kalan öğrencileri taciz ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi Yargıcı Seung-jeong Kim yaptığı açıklamada, mahkemeye sunulan delillerin “reddedilemez” olduğu kaydedildi. Yargıç Kim, 6 davanın 5 ‘inden suçlu bulunan papazın suçlarını "mutlak nüfuz sahibi olduğu bir konumda" işlediğini açıkladı.

Hakkındaki taciz iddialarını reddeden papaz Ki-won, 25 yıl boyunca binden fazla Kuzey Koreli öğrenciyi Kim Jong-Un rejiminden kurtardığını ve bu nedenle de Kuzey Kore rejimi tarafından kınandığını söyledi.

Kuzey Korelilerin ülkelerinden kaçmasına yardım eden Güney Kore’nin önde gelen STK’larından biri olan Durihana’ı kuran Ki-won, bir kurtarma operasyonu sırasında Çin’de 7 ay hapse atılmıştı.

screenshot-1-002.png