Şampiyonluk gitti taraftar ayaklandı

Şampiyonluk gitti  taraftar ayaklandı
Gaziantep, Akhisar ve Konya karşılaşmalarında aldığı sonuçlarla bir anda yıkılan Beşiktaş’ta gözyaşlarına engel olamayan taraftarlar adeta şok yaşadı.

Gece yarısı saat 01.00’de takımı karşılayan bir grup taraftar SlavenBilic ve futbolculara tepki gösterdi, otobüsü tekmeledi

Sezon başından itibaren şampiyonluk mücadelesinin içinde olan ve 29. haftaya kadar bu umutlarını koruyan siyah-beyazlı ekip, son 3 haftada aldığı sonuçlarla şampiyonluk adına tüm umutlarını yitirdi. Beşiktaş, bu süreçte zirveden hızla uzaklaşırken, Şampiyonlar Ligi için 2.’lik şansını da zora soktu. “Kara Kartallar”, Trabzonspor karşısında alınan galibiyetin ardından büyük bir çöküşle karşı karşıya kaldı. Rakibini deplasmanda DembaBa ve Mustafa Pektemek’in golleriyle 2-0 mağlup ederek 29. hafta sonunda 64 puanla averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, bu galibiyetin ardından hızla düşüşe geçti. Bu zorlu maçın ardından taraftarlarının kolay geçmesini beklediği Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarında kötü sonuçlar alan siyah-beyazlılar, şampiyonluğa mendil salladı. Bu tablo Beşiktaşlı taraftarların çökmesine neden oldu. Siyah-beyazlı renklere gönül verenler, Osmanlı Stadı’nda gözyaşlarına engel olamadı. Üzüntüden ağlayan bazı minik taraftarları yanlarında bulunan anne ve babalarının teselli etmesi dikkat çekti.

Havalimanı karıştı

Konyaspor karşısında 1-0 kaybederek şampiyonluğa havlu atan Beşiktaş’a havalimanında taraftarlar tepki gösterdi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na saat 01.00’da gelen siyah beyazlı kafileyi, bir grup taraftar protesto ederek karşıladı. Taraftarlar, yönetim, teknik heyet ve futbolculara küfürlü tezahüratlar yaparak tepki gösterdi. Bazı taraftarların takım otobüsüne tekme ve yumruk attıkları gözlendi. Beşiktaş kafilesi, polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında tesislere gitti. Siyah-beyazlı renklere gönül verenler “Bilic istifa”, “yönetim istifa”, “En büyük taraftar, futbolcular sahtekar” diye bağırarak takıma adeta ateş püskürdü. Bu sırada teknik direktör SlavenBilic ve futbolcuların moralinin çok bozuk olması ve bazı oyuncuların endişelenmesi dikkat çekti. Öte yandan Hırvat çalıştırıcının maçtan sonra yönetim kuruluna istifasını verdiği, ancak idarecilerin “Biraz bekle. Şu an sırası değil” şeklinde yanıt verdikleri öğrenildi.