Paralel darbe mi?

Açıkçası siyasetin öfke iklimi, haksız adaletsiz rekabet bir çok şeyi ıskalamaya vesile olabiliyor!

Aşırı tutkular, sevgiler, kin ve öfke ile ne kadar yakın olduklarını bir çok hadise ile anlamak mümkün! "Aldatıldık" "Ahmaklık" gibi kavramlar günümüzde dillerde pelsenk ve sığınılan liman oldu!

Ben açıkçası kendimi üstte yazdığım her iki kavramın içinde görmüyorsam da, ayrı bir parantez açma ihtiyacı da duymuyor değilim! Dikkat ve karşılıklarım da darbe beklentimiz olmaması sebebi ile "yolsuzluk ve hırsızlık" gibi suçlara karşıtlığım önceliğim olması sebebi ile, bugün yaşadığımız tehlikeye karşı bizi uyaranları çok ciddiye almadık. Kısmen bizim de uzun yıllara dayalı çekincelerimiz olsa da iddiayı ortaya atanların bu isyancı alçaklarla kavgasını bir menfaat ve bölüşememezlik üzerine yorumladık! Kısacası odaklandığımız tek şey ülkemizin soyulması idi! Halbuki bu alçak isyan her şeyden beter affedilmez bir ihanet ülkem için!

Kısacası herkes gibi Tayip Erdoğan'a olan güvensizliğimiz, tepkilerimiz bizi de gaflete sürüklemiş!Allah ülkeyi ve milleti korudu!

Çökertilen Türk devletidir yani bu milletin din ve namusunu yaşatabileceği yegane varlık devletimize suikast yapılmıştır! Hiç kuşkusuz sebep ve sonuçları ile bu rezillikte suçlular kadar olmasa da ülkeyi yönetenler de ikinci derecede suçludurlar! Askerlikte bilirsiniz nöbette uyumanın cezası asla affedilmez, hiçbir mazeret savunma sayılamaz! Bu milletin iradesini teslim ettiği, her fırsatta sandık diyen insanların bu denli uyuması aldatılması da affedilmez bir suçtur! Milletin verdiği nöbette uyuyanların mutlaka suçu ve bu suçun cezası vardır diyenlerdenim!

Şimdi esas mesele, yıkılan devlet düzeninin yeniden ihdas edilmesinde kurallar mı belirleyici olacak yoksa yine sandık diyen dayatmacı anlayışın nefis ve egoları mı? Ülkemizin bu büyük beladan sağ sağlim kurtulması,  huzur bulması işte burada gizlidir! Hala güç bende ben Taksim'e yapamadığım şeyleri inatla yapacağım diyen zihniyetle bu ülke gerginlik ve kavgadan kurtulabilir mi? Çok endişeliyim!

 Milli mutabakat kurmadan bir ülkede asla demokrasi yaşayamaz! Güç bende istediğimi yaparım anlayışı göreceksiniz gün gelecek bunu uygulayanları da vuracaktır! Halbuki ortak paydaşlıklar üzerinde, sevgi, saygı, hoşgörü ve daha fazla demokrasi, bireysel haklar bu hastalıkların köklü tedavisi olduğu dünyaca yaşanan binlerce örnekle anlaşılmıştır. Bir tek Türkiye'miz var hepimiz bu düşünce ve kaygı ile olumsuz bir çok şeyi ertelemeyi bilirsek mutlu ve özgür olabileceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları