“Paralel”de 9 kişi için 20 yıl hapis isteniyor

“Paralel”de 9 kişi için  20 yıl hapis isteniyor
İstanbul’da, iddia olunan “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları iddiasıyla 3’ü tutuklu 9 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler arasında yer alan bir imam tarafından “himmet paraları” nın toplandığı ve bunun FETÖ/PDY’ye gönderildiği belirtildi.İddianamede, tutuklu R.B, F.E, M.Ö. ile soruşturma kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan O.A. ve Z.V’nin “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak” ve iddiaa olunun “FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak” suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar, tutuksuz şüpheliler Y.Ç, Z.S, İ.D. ve T.K. hakkında ise “FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis isteniyor. İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Diğer taraftan dosya kapsamında 3 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, İş Dünyası Gelişim Merkezi (İŞGED) Başkanı Çetin Ekincioğlu ile ilgili dosyanın ayrıldığı ve arandığı öğrenildi.

Şüpheliler serbest
Bu arada, Kastamonu’da “Paralel Devlet Yapılanması” na yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bazı ev, işyeri ve eğitim kurumlarında yapılan aramalarda ele geçirilen dokümanlar ise incelemeye alındı. Operasyonda 7 kişiye ikametlerinde rastlanamamıştı. Manisa merkezli iddia olunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında da 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli dün sabah saatlerinde Manisa Devlet Hastanesi’ne getirilerek yeniden sağlık kontrolünden geçirildi. Bunun ardından ifadelerinin devam etmesi nedeniyle tekrar emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı süreleri devam eden zanlıların adliyeye sevk edilebileceği belirtildi. (AA)