TSK: 16 terörist daha öldürüldü!

TSK: 16 terörist daha öldürüldü!
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar sırasında önceki gün 15 dün de 16 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova Dağlıca bölgesinde yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15’ten 31’e çıktığını duyurdu. Açıklama şöyle: 4 Kasım 2015 tarihinde Hakkâri’nin Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu, 1 kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. 3 Kasım 2015 tarihinde Dağlıca bölgesine yapılan hava harekâtını müteakip bölgeyi terk etme imkânı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Yüksekova’da bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak devam etmekte olan operasyonda 4 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak tespit edilen terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatıyla 16 terörist daha etkisiz hale getirildi.

İki asker yaralandı

Bu arada Diyarbakır Valiliği, Dicle ilçesinin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten bölücü teröristlere yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak bazı mahallelerde dün sabah saat 05.00’ten ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Dün sabah erken saatlerde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı kesiminde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin operasyonları sürdüreceği açıklandı.

Etkisiz hale getirildi

Öte yandan Şırnak’ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerine uzun namlulu silahla ateş açan terörist etkisiz hale getirildi. Adile Naşit Caddesi’nde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için güvenlik güçlerince operasyon düzenledi. Polislere uzun namlulu silahlarla ateş eden teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Operasyonra hendekler kapatıldı, barikatlar kaldırıldı. Akşam saatlerinde Alanya Caddesi’nde devriye gezen zırhlı polis aracına teröristlerce roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Roketin araca isabet etmediği, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristlerin kaçtığı bildirildi. Şırnak Valiliği yaptığı açıklamada PKK’dan kaçan 10 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu duyurarak, “21 Mart 2013 ile 4 Kasım 2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde PKK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekteyken güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı 999 kişi oldu” denildi.