‘Parlamento yeni hükümet çıkarır!’

‘Parlamento yeni hükümet çıkarır!’
MHP’den vekil seçilen eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, “Büyüme bandında yürüyebilmemiz için hükümete ihtiyacımız var. Parlamentonun bu hükümeti çıkaracağına inanıyorum” dedi

Yılmaz: Yeni bir hükümet kurulabilir

MHP’li Durmuş Yılmaz, “Büyüme bandında yürüyebilmemiz için hükümete ihtiyacımız var. Parlamentonun bu hükümeti çıkaracağına inanıyorum” dedi.

Eski Merkez Bankası Başkanı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, “7 Haziran milletvekili genel seçimlerinin galibi MHP’dir” açıklamasını yaptı. Yılmaz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında kesin olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdi. MHP’nin 2011 yılındaki milletvekili genel seçimlerinde aldığı oyla önceki gün yapılan seçimde aldığı oy mukayese edildiğinde oy oranının arttığını belirten Yılmaz şunları söyledi:

Daha çok etkili olur

 “Büyük ses çıkarmak, bağırmakla olmaz. Susarak, icraat yaparak da büyük ses çıkarabilirsiniz. Susarak işinizi yapıp icraatınızı ortaya koyarsanız bu bağırmaktan çok daha etkili olur. Eski Türkiye’ye boya püskürterek yeni Türkiye olmuyor. Türkiye büyüme bandına takılıp kaldı. Büyüme bandında yürüyebilmemiz için güçlü bir hükümete ihtiyacımız var. Bu parlamentonun da güçlü bir hükümet çıkaracağına inanıyorum. Bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. YSK’nın resmi olmayan sonuçları açıklamaması bu ülkede söylendiği gibi ileri demokrasi var ise bu tür gereksiz işlerden uzaklaşmamız lazım. Bunlar bizim gündemimizden çıkmalı.”

16 yıl sonra ilk kez 

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin, seçim sonuçlarının piyasalar üzerindeki etkilerine ilişkin çeşitli sorularını yanıtlayan Yılmaz, piyasalarda uzun vadede büyük bir istikrarsızlık beklemediğini kaydetti. Kesin olmayan sonuçlara göre Uşak’tan 16 yıl sonra partisinin bir milletvekili çıkardığını belirtten eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, kendisine verilen destekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Seçim sonuçlarının doğru algılanmasının önemli olduğunu da ifade eden Yılmaz, “Piyasalar belirsizliği sevmez. Bu dakika itibarıyla piyasalar açılıncaya kadar bir belirsizlik olacak” dedi.

Gücü, takadı kalmadı

Siyasi parti liderlerinin ve kurmaylarının hükümet kurulmasıyla ilgili beyanlarının piyasalar açısından önemli olduğunun altını çizen Yılmaz şöyle konuştu: “Siyasi parti liderlerini söyleyecekleri sözler ve bunların piyasa oyuncuları tarafından algılanması, bu algılanmanın ayağının yere basıp basmaması belirleyici olacaktır. Söylenen sözler bir hükümet kurulabileceğini ortaya koyarsa ve piyasa bunu satın alırsa ben işlerin bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Uzun vadede çok büyük bir istikrarsızlık beklemiyorum. Zaten ekonominin şu anki performansı, AKP tek başına iktidar da olsa artık reform yapacak gücü, takadı kalmadığını gösteriyor. Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var. Bu parlamento bu güçlü hükümeti çıkarmaya gayret edecek.”