Partililerin sevgisi Akşener'i ikna etti

Partililerin sevgisi Akşener'i ikna etti
Partiyi 12 Ağustos'ta kurultaya çağırıp aday olmayacağını açıklayan Genel Başkan Meral Akşener'in "Geri Dön" yürüyüşü sonrası kararını değiştirdiğini açıklamasıyla rahatlayan İYİ Parti, şimdi kongre sürecine odaklandı.

Bünyamin ÖZTÜRK / Ankara

Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'la görüşmesi sonrası açıklama yapan Akşener, "Herkes şehrine dönsün. Komşularımızı yeteri kadar yorduk. Pazartesi günü saat 15.00'te başkanlık divanını yapmak üzere genel merkezimizde olacağım. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun" demişti.

( ' ) Kongreden sonra yerel seçimlere hazırlık süreci başlayacaktır. İYİ Parti'nin ağırlığını hissettirecek şekilde bir uygulama aşamasına geçeceğiz.

İYİ Parti'deki gelişmeleri ve kurultay sürecini Grup Başkanı Ahat Andican değerlendirdi. Genel Başkanı Meral Akşener'in Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir tutum sergilediğini ifade eden Andican, şöyle dedi: "Türk siyasetinde böyle bir tutumun ilk olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü insanlar Türk siyasetinde koltuğu ele geçirdiklerinde oradan kalkmamak için sonuna kadar ellerinden geleni yapıyorlar. Biliyoruz ki Sayın Genel Başkanımızın davranışı ne kadar ulvi olursa olsun onlara örnek olmayacaktır. Partimizin en üst yönetiminden teşkilatlara kadar binlerce insanın genel başkanımızın parti başkanlığını terk etmemesi yönünde talepleri oldu. Kongre de aday olması yönünde binlerce insan irade ortaya koydu. Kendileri aday olmak istemese bile partinin tek aday olarak onu göstereceğini açıkladık"

Bugün yapılacak Başkanlık Divanı toplantısında olağanüstü kongrenin detaylarının görüşüleceğini dile getiren Ahat Andican, şöyle devam etti: "Genel Başkanımızın başkanlığında bugün yapılacak Başkanlık Divanı toplantısında 12 Ağustos'ta yapılacak kongrenin detayları görüşülecektir. Kongrenin genel değerlendirmesi yapılacaktır. Kongreden sonra yerel seçimlere hazırlık süreci başlayacaktır. İYİ Parti'nin ağırlığını hissettirecek şekilde bir uygulama aşamasına geçeceğiz. Genel başkan aday olmama konusunda ısrarını devam ettirse dahi bizlerin parti olarak tek aday gösterme kararlılığımız devam ediyor. "

( ' ) Oraya gelen insanların Meral Akşener sevgisinden başka hiçbir beklentileri yoktu. Herkes bindirilmiş kıtalar gibi değil kendi imkânları ile geldiler.

Türkiye'nin dört bir yanından insanların kendi imkânları ile Meral Akşener'i kararından vazgeçirmek için İstanbul'daki evinin önünde buluştuğunu belirten Ahet Andican, şöyle konuştu: "Tabandan bu kadar ciddi bir reaksiyon ile karşılaşacağını herhalde sayın genel başkan da beklemiyordu. Evinin önünde Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş binlerce insan vardı. İnsanlar parti disiplini ya da organizasyonu içinde değil Meral hanıma sevgisini ve desteğini göstermek için oraya geldiler. Oraya gelen insanların Meral Akşener sevgisinden başka hiçbir beklentileri yoktu. Herkes bindirilmiş kıtalar gibi değil kendi imkânları ile oraya geldiler. Böyle bir tablo karşısında insanın etkilenmemesi mümkün değil. İnsanlar sayın genel başkanın kararını değiştirmesi için günlerdir umutla bekledi. Bu hiçbir siyasetçiye nasip olmaz diye düşünüyorum. Ortaya çıkan görüntüler göz yaşartıcıydı. Meral hanım da bu manzara karşısında gerçekten çok etkilendi."