Paşalar

Donat, giydir, kuşat, yedir içir, tedavi et, salıver... Harfleri ve kelimeleri karıştırıyor ve unutuyorum. Örgütlerin, partilerin toplulukların adları AKP’nin aklı gibi karışık.

Terörle mücadele ederken teröristleri giydirip kuşatmak eğitmek ne demek oluyor. Onlar sonra ne yapacaklar. Cici giysilerine bakıp evlerinde mi oturacaklar. Elbette gene terör yapacaklar. Fark şu olacak; üstlerinde paçavralar değil yeni giysiler bulunacak.
.....
Eskiden devlet erkânı çok ağırbaşlı ve temkinliydiler. Merhum Doğan Güreş Paşa bir kere ‘tak-şak’ dedi diye öyle anılır oldu. Oysa şimdikilerin gaflarını toplasan bir sözlük tutar.
Onun zamanında şu Kardak kayalıklarında, bayrağı indir, Yunan bayrağı tak hadisesi yapılamadı. Yiğidi öldür hakkını ver dedikleri gibi zamanın Başbakanı Tansu Çiller’in de bu işte rolü büyüktür. Şimdi kaç adaya Yunan bayrağı çekildi, bileniniz var mı? Ben size söyleyeyim tam 16...

***

Bugünlerde ordumuzda da bir silkiniş var. Çok şükür, bazı ABD emirlerini kulak arkası ediyorlar.
Paşalar deyince aklıma nereden geldiyse İlhami Erdil Paşa geldi. Geçen gün bir yerde okudum. Aydınlık’taki deniz subaylarımız mı yazmıştı, neydi. Mutfak masraflarına dayalı bir dava yüzünden hanımı ile birlikte sessiz sedasız mahkemelere girip çıktılar. Bülent Arınç’ın patatesçileri gibi uyduruk delillerdi karşılarına çıkarılan bir iddiaydı. Meğer aslında İlhami Paşa, Türk denizlerinin derinliğine uygun bulmadığı için bir denizaltının yapımına izin vermemiş. Yanlış hatırlıyorsam özür dilerim... Ayrıca yine yanlış hatırlamıyorsam MİLGEM çalışmaları da onun zamanında başlamış. Türk denizcileri çok çektiler. Hâlâ çekiyorlar.
.....
Bir de donat, giydir kuşat, eğit projesine bakın. Proje desem değil, kumpas desem değil, tam bir ucube. Tabii bu saraylardan saray seçmek kadar kolay bir iş değil. Bu yüzden de karıştırıyorlar. Ben şunu merak ediyorum; o bilmem kaç metrekarelik saray yavrusunda Emine Hanım’la Recep Bey, yolları şaşırırlarsa ne olacak. Öyle ya labirent gibi yer. Diyelim ki bir labirente girdiler çıkamıyorlar. Biri çıktı diyelim öteki çıkamıyor. Ellerinde iç planla mı gezecekler. 

Yazarın Diğer Yazıları