Patronlar aynı fikirde: Bir an önce koalisyon

Patronlar aynı fikirde: Bir an önce koalisyon
AKP-CHP görüşmesi öncesi TÜSİAD ve TOBB başkanları hiç vakit kaybetmeden bir koalisyon hükümeti kurulmasını istedi

İş dünyasından koalisyon çağrısı

Halkın iradesinin üstünde irade yok

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “tüm siyasi partilere aynı mesafede olduklarını, halkın iradesinin üzerinde bir irade olmadığını” belirterek, “Tek başına hükümet kurma hakkı vermedi bu halk, 4 siyasi partiye ‘aranızda koalisyon yapın’ dedi. Seçim sonuçlarını böyle okuyoruz” dedi.

4 siyasi partiye de uzlaşma mesajı

Zonguldak, Ereğli’de bir iftara katılan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “7 Haziran seçimlerinde millet yetkilerini 550 milletvekiline devretti. Çıkan sonucu böyle görüyoruz ve okuyoruz, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Koalisyon bir an önce yapılsın, ekonomide meselemiz çok.”

Dünyada güzel örnekleri var

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes da, erken seçim tartışmaları için çok erken olduğunu söyledi. Symes, “Demokrasi bir uzlaşma kültürü. Bunun dünyada güzel örnekleri var. Koalisyonlardan çok iyi icraatlar çıkabilir. Vakit kaybetmeyelim, hızla bir hükümet kurulsun” dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes zaman geçirilmeden hükümetin kurulmasını istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün koalisyon görüşmelerine başlarken iş dünyasından da zaman geçirilmeden hükümetin kurulması çağrısı geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Geçmişte, Odalar Birliği olarak yaptığımız yanlışlardan ders aldık, halkın iradesinin üzerinde bir irade yoktur. Çıkan sonucu da böyle görüyoruz ve okuyoruz, gereğinin de yapılmasını istiyoruz. Koalisyon bir an önce yapılsın” dedi.

Halk istedi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde “Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası” tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen iftar programına katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde milletin yetkilerini 550 milletvekiline devrettiğini belirterek, “Nasıl en yüksek irade halk ise halk da bu iradeyi gösterdi, biz de gereğinin yapılmasını istiyoruz. Tek başına hükümet kurma hakkı vermedi bu halk, 4 siyasi partiye ‘aranızda koalisyon yapın’dedi. Bunun bir an önce yapılmasına ihtiyaç var” diye konuştu.

Vakit kaybetmeyelim

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes de siyasilere “bir an önce hükümet kurulmalı” çağrısında bulundu. Bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan TÜSİAD Başkanı “Biz hükümetin koalisyon ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Erken seçim tartışmaları için çok erken. Aslında bu hafta liderlerimiz görüşmeleri çok daha iyi bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır. Biz önümüzdeki hafta bu gelişmeleri görmeliyiz. Kamuoyunda kaygıya zaman zaman katılıyoruz. Çünkü siyasi partilerimiz kırmızı çizgilerini çok net olarak tekrarlıyorlar ama bu da çok doğal bir süreç. Demokrasi bir uzlaşma kültürü. Bunun dünyada güzel örnekleri var. Koalisyondan korkmak gibi bir davranış biçimini de doğru karşılamıyorum. Koalisyonlardan çok iyi icraatlar çıkabilir. Planlar ne kadar güçlü olursa daha hızlı ilerlenir. Koalisyona biz de bu şekilde yaklaşıyoruz.  Vakit kaybetmeyelim, hızla bir hükümet kurulsun” şeklinde konuştu.

Eleştiriler normal

TÜSİAD Başkanı Symes, siyasilerden gelen sert eleştirilere yönelik de “TÜSİAD çok önemli bir demokrasi içinde, iş dünyası için yeni gündemler oluşturarak, iş dünyası için çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ankara’ya ne zaman gitsek bu konuda takdir alıyoruz. Bazen eleştiriler oluyor, bazen başkanlarını rencide eden maalesef sözler de oluyor. Biz bu eleştirileri normal karşılıyoruz. Bu durumu zamanla aşacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.