Pazar Şoförler Odası Başkanı Yüksel: Fatura yine esnafa çıktı

Pazar Şoförler Odası Başkanı Yüksel: Fatura yine esnafa çıktı
Rize Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’nde yayınlanan 'Toplu Ulaşım Tedbirleri' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cevahir TOPALOĞLU - Rize /YENİÇAĞ 

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesinde yer alan Tolu Ulaşım Tedbirleri kapsamında "Şehirler arası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olacaktır, Şehir içi toplu ulaşım araçları (minibüs, midibüs vb.) ise 14.04.2021 tarih ve 6638 sayılı Genelgemizle getirilen esaslar çerçevesinde % 50 kapasite sınırlamasına ile ayakta yolcu kabul edilmemesi kuralına tabi olarak faaliyet sunabileceklerdir" açıklaması yapıldı. 

Bunun üzerine Rize Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksek yaşanan sorunlara değinerek şu açıklamalarda bulundu; 

“BU YÜKÜ ESNAFIMIZ ARTIK KALDIRACAK DURUMDA DEĞİL”
“Son 14-15 aydır uygulanmakta olan tam ve kontrollü kapanmalarda fatura esnafımıza çıkarıldı. Verilen destekler çok yetersiz kaldı. Borçlar hep faizli ertelendi. Şimdi bu saatten sonra esnafın yarasına merhem olacak şekilde karşılıksız hibe desteği ve tüm borçların faizsiz yılsonuna kadar ertelenmesi kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak durumda değil”.

“TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNE İNDİRİMLİ AKARYAKIT VERİLMELİ”
“Havayoluna hiçbir kısıtlama getirilmez iken şehirci ve şehirlerarası toplu ulaştırma araçlarına yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma kısıtlaması getirilmesi artık esnafımızın taşıyacağı bir yük değildir. Bu kesimde hizmet veren esnafımıza KDV ve ÖTV den arındırılmış ticari akaryakıt verilmeli ve özel olarak desteklenmelidir”.