Pegida’dan Ramazan provokasyonu

Pegida’dan Ramazan provokasyonu
Avrupa çapında örgütlenen ırkçı Pegida örgütü Hollanda’da skandal bir eyleme imza atan. Rotterdam kentinde bulunan Laleli Camii önünde toplanacak grup, iftardan önce mangal partisi yaparak domuz çevirecek.

Pegida’dan Ramazan provokasyonu

Avrupa’da son zamanlarda hızla taraftar toplayan Müslüman ve göçmen karşıtı ırkçı bir grup olan Pegida, Hollanda’nın Rotterdam kentinde Diyanet’e bağlı Laleli Camii önünde iftardan önce mangal partisi yaparak domuz çevirecek.

Rotterdam'ın Fas kökenli Belediye Başkanı Ahmed Abutalib, Pegida'nın gösteri yapmasının yasalara aykırı olmadığı görüşünde. Abutalib, Türk ve Fas kökenli politikacıların ağırlıkta olduğu DENK Partisi'nin, gösterinin yasaklanmasını talebini reddetti.

Müslüman bir aileden gelen Abutalib, gösteri yapmanın temel bir yasal hak olduğunu vurguladı, Pegida'nın de bu kapsamda gösteri düzenleyebileceğini belirtti.

Rotterdam Belediyesi, DENK'in, gösteri sırasında caminin güvenliğinin sağlanması talebine de, "göstericilerin güvenliğini içermeyen tek taraflı bir talep olduğu gerekçesiyle" olumsuz yanıt verdi.

Hollanda'daki diğer büyükşehirler, aşırı sağcı Pegida'nın iftar saatinde cami önlerinde domuz çevirme girişimlerine izin vermemişlerdi.