​Peki o her şeyi başlatan sahtekar hangi kuburda

​Peki o her şeyi başlatan sahtekar hangi kuburda
Hatırlayın o günleri... Her şey onun kargacık burgacık elyazısı ile yazdığı iftiralar ve çizdiği o meşum "Ergenekon çetesi şeması" ile başlamıştı...

Hani adı Tuncay mıydı neydi...

Hani Kanada'ya sığınıp hahamlık başvurusu yapmıştı...

Kimler yoktu ki o iftira kuburunda...80 yaşındaki İlhan Abiler... Terminal safhadaki Türkan Hanımlar o sahtekârın işaretparmağı ile alınmışlardı evlerinden...

İbrahim Bey...

TRT'nin o günkü genel müdürü...

Hatırlıyor musunuz...

Devletin TRT'sine canlı bağlatıp üç buçuk saat bizlere atılmadık iftira bıraktırmamıştınız

Bu nedir dediğimizde, haber dairenizden "Gazetecilik yapıyoruz" cevabı gelmişti...

Nerede şimdi o karanlık adam... Herkesin inine girildi de, onun kuburuna girmeye neden kimse cesaret edemiyor...

Ertuğrul Özkök/ Hürriyet

 

++++

 

Tatvan harekâtı!

Ya PKK saldırsa o anda...

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy (AKP), Twitter hesabından gece 23:00'te:

"Tatvan'da yeni bir kalkışma olacağı bilgisi alınmıştır. Lütfen çok acil Tatvan Yaşam AVM önüne toplanalım" diye yazıyor. Halk bayraklarını alıp sokağa dökülüyor. 8. Kolordu Komutanlığı'nın kapısı belediye araçlarıyla kapatılıyor. Polis Kolordu'ya girmek isteyen halkı zor zaptediyor.

Bitlis Valiliği neden sonra "Söz konusu söylentiler asılsızdır" açıklaması yapınca halk dağılıyor.

Halk maalesef Türkiye çapında askerlere kuşkuyla bakar hale getirilmiş, ellerine adeta askere saldırma yetkisi verilmiştir.

Ankara'da Zırhlı Birlikler'in önü hâlâ çöp kamyonları ve iş makineleriyle kapatılmış durumda. Melih Gökçek orada gösteri yapıyor. Vatan Partili vatandaşlar hafta sonu birliğin önüne gitmiş, pankart açmışlar:

"FETÖ darbesini çöp kamyonları değil millet ordu - birliği ezdi."

***  

Darbe girişimi TSK'nın yüzde 98 oranında darbeye karşı durmasıyla etkisiz hale getirildi. Girişim bitti. Böyle olmamış da askerler hâlâ  darbe yapabilirmiş ve bunu önlemek sokağa dökülen halka düşermiş gibi hava estiriliyor. Tehlikeli oyun oynanıyor.

Yarın başka bir ilçede "Hareketlilik var" yalanıyla halk askerin üzerine yürütülür, kışlanın önü belediye makineleri ile kapatılır ve o sırada PKK ilçeyi basarsa ne yapacaksınız? O noktaya doğru gidiyoruz..

Melih Aşık/ Milliyet

 

+++++

 

GÜNÜN HATIRLATMASI

...OHAL "Darbe tehlikesi bitene kadar ve darbecileri daha kolay yakalamak için" ilan edildi.

Bu nedeni unutarak demokrasiyi askıya almak, Meclis'i devre dışı bırakarak ve Anayasa değişikliği gerektirmeden KHK'lerle devletin yapısını değiştirmek çok daha ciddi sorunlara yol açabilir!

Güngör Mengi/ Vatan

 

+++++

 

Askeri okullar kapatıldı!

Çocuklara toplu halde tecavüz edilen yurtlar açık!

Akif Kökçe/ Milliyet (Açık Pencere)

 

+++++++

 

15 yaşında "çocuklar" bu yaftadan nasıl kurtulacak

Askeri liseler kapatıldı.. Öğrencileri çeşitli liselere yerleştirilecek..

Harp okulları kapatıldı.. Öğrencileri çeşitli üniversitelere yerleştirilecek..

Nerden geldin?

Askeri liseden!.

Maalesef iyi gözle bakılmayacak..

15-16 yaşındaki çocukların düştüğü duruma bakın..

*

Ağabeyleri.. 18, 19, 20 yaşında olanlar.. Üniversiteye yerleştirilecek..

Nerden geldin?

Harp okulundan!.

Maalesef iyi gözle bakılmayacak..

*

İyi gözle bakılmayacak ama..

O çocuklar hain değil..

O çocuklar darbeci değil..

İçlerinde Gülen Cemaati'nin kanca attıkları vardır ama daha 15 yaşındalar.. Ağır bedel ödemeyi hak etmediler..

Mehmet Tezkan/ Milliyet

 

+++++

 

CHP için "arınma" fırsatı

... herkes biliyor ki bu temizliğin asıl yapılması gereken yer siyaset.

Saray, bugüne kadar yaptıkları hataları "kandırıldık, iyi niyetimizden yararlandılar" bahanesiyle savuşturmaya çalışıyor.

Milat ilan ettiği 17 Aralık öncesi için kendisini ve partisini aklıyor, 17 Aralık'tan sonra hala cemaate destek veren ya da onları kollayan herkesi darbeci/hain ilan ediyor.

Aslına bakarsanız 17 Aralık'a kadar AKP içinde, en tepeden başlayarak partinin bütün kademelerinde olan herkes Fethullah Gülen ve cemaatine övgü düzmüşlerdi.

17 Aralık'tan sonra bu koro büyük oranda "hain Fetö" sloganına sarıldı.

Buna rağmen AKP içinde hala Gülen'e ve cemaatine sempati duyanlar olduğu gibi "müritliği" sürdürenler de var.

Sanıyorum diğer alanlardaki operasyonlar biterken sıra siyasete gelecektir. AKP içindeki birçok kişinin bu operasyonlarda yakalanacağı ve hapse atılacağını tahmin etmek sürpriz değildir.

Ancak şurası bir gerçek ki dinci faşist cemaat yapılanması sadece iktidar partisinde yok.

AKP dışındaki partilerde de cemaatin pek çok adamının olduğu ileri sürülüyor.

Özellikle bu aşamada CHP'nin çok dikkatli ve kararlı olması gerekiyor bence.

İktidar sözcüleri, dinci faşist darbe girişiminden önce CHP'yi cemaatin rotasına girmek, onlarla işbirliği yapmakla suçluyordu.

Cemaate karşı yürütülen operasyonlarda sıranın siyasete gelmesiyle birlikte CHP'ye yönelik hamleler de olabilir.

CHP'li bir belediye başkanının, bir il yöneticisinin hatta bazı milletvekillerinin bir gece yarısı gözaltına alınmasına karşı kimse bir şey yapamaz.

(...)

Bu nedenle CHP yönetimi korkmadan, kararlı ve cesur biçimde eğer varsa bildiği cemaatçileri tez elden kapı önüne koymalıdır.

(...) bu fırsat sayesinde CHP de eğer varsa içine sızmış bu habis urdan kurtulmuş olur.

Fena mı olur?

Can Ataklı/  Korkusuz

 

++++++

 

Kuşatmanın sarsıcı tablosu

"Fethullahçıları anlatırken, fethullahçı komutan not alıyordu"

... "Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver darbe kalkışmasıyla ilgili belgeleri imzaladı ve cumhuriyet savcılığına gönderdi. Meslek hayatının son imzasını ise istifa dilekçesine attı.

(...)

Korgeneral Şanver'e "Siz Silahlı Kuvvetler'de bu kadar Fethullahçı olduğunu tahmin ediyor muydunuz?" diye sorduğumda, "Biliyorduk. Ama gençlerimiz arasında bu kadar Fethullahçı olduğunu açıkçası tahmin edemiyorduk" dedi. Şanver, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın odasında yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Komuta kademesinde kimin ne olduğunu çok iyi biliyorduk. Darbe girişimi sonrası da bu konuda yanılmadık. Bu yıl terfi listesinde olan albay, tuğgeneral, tümgenerallerle ilgili değerlendirmemi Genelkurmay Başkanımız'la paylaşmıştım. Darbe girişimi sonrası da bir kişi hariç, diğerleriyle ilgili değerlendirmemde de haklı olduğum ortaya çıktı.

Ben değerlendirmelerimi aktarırken, Genelkurmay Başkanımız'ın yanında Genelkurmay Personel Başkanımız bulunuyordu. O da söylediklerimi not alıyordu. Personel Başkanı da, Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlarda en önde olan ve tutuklanan kişidir.

***

Fethullahçıları, Genelkurmay Başkanımız'a anlatırken Fethullahçı general de söylediklerimi not alıyordu. İşte, orada deşifre olduklarını anladılar. Askeri Şûra'yı beklemeden, böyle bir şeye kalkıştıklarını değerlendiriyorum.

(...) Genelkurmay'da bunların kim olduğunu bilmeyen yok ama maalesef darbe girişimine kadar bunlara güvenmeye devam ettiler..."

Saygı Öztürk/ Sözcü

 

+++++

 

Çare "Hukuk Devleti"

Toplumun yeniden biçimlendirildiği, "Darbe-Karşı Darbe günleri" bağlamında, AKP-Erdoğan iktidarına verilen Olağanüstü Hal yetkileri ile tüm toplumu kapsayan bir "Temizlik" ve "Yeniden yapılanma" yaşanıyor:

On binlerce kişi işinden atıldı, binlerce kişi gözaltında.

Bu arada TSK sivil otoriteye bağlandı ve YAŞ'ın yapısı değiştirildi, askeri okulların tümü kapatıldı.

***

Şimdilik görülen; klasik bir "Darbe temizliği" ve TSK'de "Yeniden yapılanma"...

(...) Bir "Darbe temizliğinin" ve şimdilik sadece TSK bağlamında görülen "Yeniden yapılanmanın" esas amacı, Demokrasiyi rayına oturtmaktır.

Demokrasinin rayına oturtulması ise ancak Laik bir Hukuk Devleti çerçevesinde olanaklıdır.

Kin ve intikam duygularıyla hareket edildiği, haksızlık ve hukuksuzlukların önü açıldığı, toptancı uygulamalarla adaletsizlik yapıldığı zaman, böyle bir toplumsal ve siyasal dalganın sonucu olarak Demokrasi'nin kurulması olanaklı değildir:

Böyle durumlarda toplum, kin ve intikam duyguları arasında, her gücü elegeçirenin kendi adaletsizliğini ve zulmünü uyguladığı aşırılıklar arasında, birsarkaç gibi sürekli sallanır!..

Emre Kongar / Cumhuriyet

 

++++++

 

Sormak bile gülünç

Şu aşamada ciddi ve büyük bir dış desteği olmayan hiçbir hiyerarşik darbe başarıya ulaşamaz. Bunu çok yazıp çizdim. Kaldı ki, gerekli dış desteğe sahip hiyerarşik olmayan bir girişim de başarısız oldu.

Peki, Kemalistler de girişime katılmış olamaz mı? Bu komik soruya sadece şu soruyla yanıt veririm: Fethullahçıların darbesine mi?

Veya Amerika'nın 2003'te başlarına çuval geçirip derdest ettiği, 2007'den itibaren deyiyip parçalamaları için ikili iktidar kurtlarının önüne attığı "Kemalist yapı" mı darbe yapacak?

Orhan Bursalı/ Cumhuriyet

 

++++++++++

 

med-kari-003.jpg

Melih Aşık Milliyet​