Pekin: Seçim sonrası kalkışma yaşanacak

Pekin: Seçim sonrası kalkışma yaşanacak
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genelkurmay İstihbarat eski Daire Başkanı Pekin’den şok açıklamalar

Felaket kapıda

* Özel Kuvvetler’den emekli olanlar PYD ile aynı safta

* PKK, bölgede TSK’dan sonra ikinci büyük güç oldu

* Hükümet vaatlerini yerine getiremezse çatışma çıkar

 

MİT, Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli olan bazı askerlerden oluşan operasyonel birim kurdu. Bu birim, Suriye’de PYD saflarında paralı asker olarak IŞİD’e karşı savaşıyor

Halk ve TSK kalkışabilir!

İktidar PKK’ya verdiği sözleri yerine getirirse halk ve TSK’dan kalkışma gelebilir. ABD, Kürtler ve Türkler arasında olay çıkartıp TSK’yı darbeye zorlayabilir.

Eski istihbaratçı PekinTürkiye’nin büyük ikilem içinde olduğunu belirterek, “İktidar sözünü tutmazsa PKK’dan, bunlar yerine gelirse Türk halkı ve TSK’dan kalkışma gelebilir” dedi

Genelkurmay eski İstihbarat Dairesi Başkanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Korgeneral  İsmail Hakkı Pekin, müthiş iddialarda bulundu. AKP’nin tek başına iktidara gelmesi halinde seçimlerden sonra Türkiye’yi karanlık günlerin beklediğini söyleyen Pekin, terör örgütü ile pazarlık masasına oturulmasının faturasının  ağır olacağını kaydetti. Suriye’nin kantonlara bölünmesinin ardından sıranın Türkiye’ye geleceğini belirten Pekin, şimdilik demokratik yolların denendiğini ifade etti.

Darbe uyarısı yaptı

Savaşmadan, kan dökülmeden ülke sınırlarının çizilemeyeceğini vurgulayan Pekin, Batı’nın amacının HDP’yi TBMM’ye sokarak ve AKP’yi uygun ortak diye kullanarak Türkiye’yi özerklik yoluyla bölmek olduğunu ifade etti. “HDP, TBMM’ye girse de girmese de Türkiye’yi önümüzdeki günlerde bir çatışma bekliyor” diyen Pekin, şöyle dedi: “O çatışmasızlıktan kurtulma şansımız yok. Seçimlerden sonra çatışma bekliyorum. Hükümet, vaat ettiklerini yerine getiremez. Bu nedenle  PKK kalkışma yapabilir. Vaatler yerine gelirse Türk halkından TSK’dan kalkışma gelebilir. En kötü senaryo; ABD’nin Batı ve Doğu’da Kürtler ve Türkler arasında olaylar çıkartıp TSK’yı darbeye zorlamasıdır. O zaman çok daha çabuk parçalanırız.”

Özel asker PYD ile

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli bazı personelin MİT kadrosuna geçtiğini ve terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin saflarında IŞİD’e karşı savaştığını söyleyen Pekin, “Özel Kuvvetler’den emekli olup parayla Kobani’de PYD saflarında IŞİD’e karşı savaşanlar var” diye konuştu. Pekin, MİT’in son yıllarda operasyonel birim kurduğunu ve buraya da Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli olan bazı askerlerden adam seçildiğini söyledi. Suriye’de PYD saflarında MİT’e geçen bazı kişilerin paralı asker olarak savaştıklarını belirten Pekin, “Bunlar bir nevi paralı asker. MİT son zamanlarda operasyonel bir güç oluşturmaya çalıştı” diye konuştu. Esad’ı pazarlık masasına oturtmak için Türkiye-Suudi Arabistan ve Katar’ın anlaştıklarını öne süren Pekin, Tayyip Erdoğan’ın bu durumu seçim kazanmak için kullanmayı planladığını ifade etti. Suudi Arabistan ve Katar’ın Esad’ı devirmek için Türkiye’ye para gönderdiği iddialarının konuşulduğunu anımsatan Pekin, şöyle dedi: “İktidar bu paranın bir bölümü seçim çalışmalarına harcayabilir. İktidar para karşılığında TSK’yı çok rahat her yerde kullanabilir. Çünkü  seçimlerden evvel bir başarıya ihtiyacı var. Bunlardan biri Esad’ın masaya oturtulmasıdır.”

“PKK, bölgesel güç oldu”

Musul operasyonuna Irak merkezi hükümetinin karşı çıktığını ve bu nedenle de sonbahara ertelendiğini kaydeden Pekin, bölgede terör örgütü PKK’nın TSK’dan sonra ikinci büyük güç haline geldiğini vurguladı. Peşmergenin dağınık olduğunu ve ABD ve İsrail başta olmak üzere AB ülkeleri nezdinde PKK’nın ihanet süreci ile birlikte itibar kazandığını kaydeden Pekin, “PKK artık bölgesel güçtür. Silah bırakmayı hayal bile etmiyor. PKK hem İsrail tarafından hem Batı tarafından hem de ABD tarafından kullanılacaktır. İran’a, Irak’a, Suriye’ye Türkiye’ye karşı kullanılacak” dedi. Türkiye’de Suriye’ye karşı düzenlenen operasyonları koordine etmek amacıyla harekat merkezi kurulduğunu açıklayan Pekin, bunun başında da ABD’lilerin olduğunu öne sürdü. Türkiye-Suudi Arabistan ve Katar’ın Fetih’in de aralarında bulunduğu 3 grubu desteklediklerini anlatan Pekin, “Bu grup bu üç ülkenin istihbaratçıları tarafından yönetiliyor. Bu işin harekat merkezi de Türkiye’de. İçinde MİT elemanları, başında da büyük ihtimalle ABD’liler var” diye konuştu.