Pentagon’dan Kürtlere silah

Pentagon’dan Kürtlere silah
Amerikan askeri nakliye uçaklarının, Suriye’nin kuzeyinde YPG’nin hâkim olduğu Haseke bölgesine gece 50 ton cephane indirdiği bildirildi

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, Kürtlere yardımı doğrulayarak, “Sahadaki güçlere ulaştırdıkları hafif silah mühimmatı içeriyor” dedi. 

 

Pentagon’dan Kürtlere silah

Amerikan askeri nakliye uçaklarının, Suriye’nin kuzeyinde Haseke bölgesine önceki gece 50 ton silah ve cephane indirdiği bildirildi. Haseke, PYD’nin silahlı gücü YPG ve kadın kolu YPJ ile Arap müttefiklerinin kontrolündeki bir bölge ve Cizire kantonu adı verilen yönetim biriminin parçası. CNN’nin haberinde silah ve cephanenin dün YPG ve YPJ ile resmen ittifakını açıklayan Suriye Arap Koalisyonu’na iletildiği, bu grubun güvenilirliğinin ABD tarafından kontrol edilmiş olduğu da kaydediliyor. Suriye Arap Koalisyonu içinde IŞİD’e karşı YPG ile birlikte çarpışan Cayş el Tuvar, Burkan el Fırat, El Sanadid ve El Cezire Tugayları gibi küçük milis grupları var. CNN’ye göre, savaş uçaklarının eşlik ettiği C-17 nakliye uçaklarının ulaştırdığı 112 balya silah ve cephane, Obama yönetiminin eğit-donat sonrası muhalif gruplara yardım için alternatifler arama sürecinin ilk adımı olarak görülüyor. İndirilen balyalarda küçük silah ve cephane ile el bombası gibi malzemeler bulunduğu kaydediliyor. Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, ABD askeri nakliye uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD’e karşı savaşan güçlere mühimmat desteğinde bulunduğunu doğruladı. Smith açıklamasında, “Koalisyon güçlerinin pazar günü Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı operasyonlar yapan sahadaki güçlere havadan ikmal desteğinde bulunduğunu teyit edebilirim. Teçhizatın içeriğine dair detaylı bilgi paylaşmayacağız” dedi.