Pereira’nın kafasında tam 40 tilki dolaşıyor

Pereira’nın kafasında tam 40 tilki dolaşıyor
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, geç saatlere kadar tesislerde çalışıyor ve Shakhtar Donetsk maçında turu getirecek taktiği hazırlıyor

Erken atacakları golün Ukrayna ekibini panik havasına sokacağını kaydeden Portekizli çalıştırıcı duran toplara büyük önem veriyor.

Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe arasındaki mücadele aynı zamanda iki teknik adamın; Mircea Lucescu ile Vitor Pereira’nın taktik savaşına sahne olacak. Pereira, kuralar çekildiğinden beri Shakhtar Donetsk ile ilgili birçok rapor hazırladı. Portekizli çalıştırıcı, rövanşta Ukrayna ekibini duran toplarla vurma kararı aldı. Pereira, “Rakibimiz özellikle frikik ve kornerlerde büyük panik yaşıyor. Atılan hemen her top ceza sahasında karambol yaşatıyor. Defans kurguları bozuluyor. Bu durumdan rahatlıkla yararlanabiliriz. Golü bulup onları iyice telaşlandıracağız” diye konuştu. Vitor Pereira ayrıca özellikle orta sahadaki öğrencilerinden bol bol uzaktan şut denemesi yapmalarını istedi. Kaleci Pyatov’un bu topları sektirdiğine dikkat çeken 47 yaşındaki teknik adam, “Fernandao, Nani ve Sow sürekli fırsat kollayarak ondan dönen topları değerlendirmeye çalışacak” şeklinde konuştu.

Kaybetmeyi kabullenmem

Zorlu karşılaşma ile ilgili olarak sık sık futbolcularla konuşan Pereira, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ilk maçta alınan skoru unutmalarını isterken takımından beklentilerini şu sözlerle ifade etti: “0-0’lık sonuç artık geride kaldı. İyi oynadık, kötü oynadık bunun yorumunu yapmayalım. Size maç analizinde yapmanızı istediklerimi ve eksikleri gösterdim. İlk maçta neleri yapıp yapmadığınızı sizler artık iyi biliyorsunuz Benim literatürümde kaybetmek yoktur. Kaybetmeyi kabullenemiyorum. Siz de kabullenmeyin. Şampiyonlar Ligi kulüp için de sizler için de benim için çok önemli ve çok özel. Biz mutlak suretle Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz. Gruplara giden yolda önümüzde iki engel var. Bunların ilki Shakhtar Donetsk. Shakhtar’dan kesinlikle korkmuyoruz.”

Volkan’a özel görev

Pereira, ilk maçta muhteşem kurtarışlarda bulunan kaleci Volkan Demirel ile özel bir görüşme yaptı. Portekizli çalıştırıcı, tecrübeli file bekçisine “Defansın patronu sensin. Maçın içinde daha çok olmanı, arkadaşlarını daha fazla uyarmanı ve onları yönlendirmeni istiyorum. İlk maçta koordinasyon eksikliğinden hatalar yaptık ve pozisyonlar gördük kalemizde. Bu eksiğimizi kapatacak olan senin liderliğin olacaktır” dedi. Volkan Demirel ise hocasına, “Siz merak etmeyin. Takım olarak ilk maçtan çok daha dirençli ve güçlü olacağız. Ukrayna’dan turu geçip döneceğiz. Moralimiz yerinde. Rakibimizden çekinmiyoruz. Savunma ile uyumumuz her geçen gün daha da artıyor. Futbolda ‘olmaz olmaz’ ama şunun garantisini verebilirim. Açık bariz bir hatadan kalemden gol görmeyeceğim” ifadelerini kullandı.