Peşinen suçlu ilan etmek için....

Peşinen suçlu ilan etmek için....

Cumhuriyet yazarlarının iddianamesi 152 gün sonra hazırlandı.. Fakat ne mi oldu? İddianame mahkemeden ve Cumhuriyet avukatlarından önce yandaş medyaya sızdırıldı. Böylece daha davanın başında gazetecileri halkın gözünde suçlu kılmak için Ergenekon ve Balyoz davalarında da uygulanmış ucuzluğa başvuruldu. İddianamenin neredeyse tamamını haber ve tweet paylaşımları oluşturdu. En ilginci gazetecilerin, elbet bilmeksizin, telefonuna ByLock yüklü kişilerle konuşmakla suçlanmalarıydı!..

Melih Aşık Milliyet

***

Başbuğ'un hayali(!)

-------

Başbakan, başkanlık sistemine geçerek Alparslan Türkeş'in hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi..

MHP Genel Başkanı Devlet Bey de aynı görüşte mi; bilmiyorum..

Türkeş'in hayali başka bir partinin genel başkanının başkan olması mıydı?

***

Niye mi böyle diyorum..

Devlet Bey evet çıksa da hayır çıksa da cumhurbaşkanı adayı olmayacak da ondan!..

Mehmet Tezkan Milliyet

***

CHP'yle ortak aday çıkaran sen değil miydin

---------

AKP ve Devlet Bahçeli aynı sazı çalıyor. Topyekûn saldırıyorlar! Büyüğü de, küçüğü de, kopyası çıkarılmış gibi, aynı sözleri söylüyor. Hedef: Kılıçdaroğlu!

Onları dinleyen, Türkiye'de bütün fenalıkların başı Kılıçdaroğlu zanneder. O kadar ağır sözler söylüyorlar ki, bunlarda insaf da kalmadı! Hiç cevap vermeyen Kılıçdaroğlu'nun sakinliği onları çıldırtıyor!

(...)

Büyüğü ile, küçüğü ile, koro halinde tek kişiye hücum etmek anlamsız! Referandumu anlatsanıza... Neden "Evet" dediğinizi mantıklı bir biçimde izah etsenize... Bu konuda söyleyecek bir sözleri yok anlaşılan... O zaman işi gürültüye getirmek istiyorlar!

* * *

Hadi, AKP'yi anladık... Kılıçdaroğlu'nu rakip görüyor. Peki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ne oluyor? Neden ağır sözlerle hücum ediyor? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu ile kol kola girip aynı kişiyi "ortak aday" göstermemişler miydi?..

Rahmi Turan Sözcü

***

Türkeş'in oğlu AKP'den neden

 istifa etmişti bir düşünün  bakalım

----------

... Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün MHP oylarının yüksek olduğu Yozgat ve Kırıkkale'de konuşurken, "Başbuğ Türkeş'in hayalini gerçekleştiriyoruz" dedi. Türkeş'in hayali "başkanlık modeli" idi diyorlar, nerede söylemiş, ne zaman söylemiş, Menderes asılırken mi söylemiş mutlaka belgesi vardır.

* * *

Türkeş'in küçük oğlu. Sağ ve sağlıklı. Yaşıyor. Tanrı uzun ömür versin. Binali Yıldırım ile Tayyip Erdoğan'ın partisine girdi, milletvekili oldu. Ahmet Kutalmış Türkeş, 4 yıl AKP milletvekilliği yaptı, "rahmetli babam Alpaslan Türkeş'e yaptığınız hakaretlere dayanamam" diyerek Binali Yıldırım ile Tayyip Erdoğan'ın partisinden istifa etti.

2015 yılı Mayıs ayında istifa ettiği gün açıklamasında şunları söyledi:

"...Yılın 365 günü demokrasi sözünü dillerinden düşürmeyenlerin, bir kez olsun halkın iradesinin temsilcisi olan milletvekillerinin görüşlerini almamaları, iddia ettikleri ileri demokrasi seviyelerinin ispatıdır. Bir diğer husus, AKP Genel Başkanı ve aynı zihniyet sahiplerinin her fırsatta babam Alparslan Türkeş'e dil uzatarak hadlerini aşmalarıdır... Adalet ve Kalkınma Partisi'nde millî ve siyasi iklimin süratle bozulmaya yüz tuttuğunu gördükten sonra, bu partide görev yapmanın büyük bir manevi, millî ve vicdani vebal yükleyeceği inancına kanaat getirdiğim için, tarihe not düşmek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

Necati Doğru Sözcü