Peşmerge-KCK kapıştı, itiraflar başladı

Peşmerge-KCK kapıştı, itiraflar başladı
Kuzey Irak’taki kukla yönetimin başı Barzani liderliğindeki KDP, PKK’nın siyasi kolu KCK’yı hedef aldı: Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız? KDP, birçok sebepten dolayı zulmünüzü bile milletten sakladı

Barzani-KCK kavgası büyüyor

Peşmerge-KCK kapıştı, itiraflar başladı

Irak’ın kuzeyindeki kukla yönetimle terör örgütü PKK arasında karşılıklı söz düellosu başladı. Peşmerge reisi Mesut Barzani liderliğindeki KDP,  PKK’nın siyasi kolu KCK’yı hedef aldı. KDP’nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “KCK her zaman olduğu gibi KDP’yi hedef alacak şekilde düşmanca bir yazılı açıklama yaptı. Bir başarısızlık elde ettiklerinde haksız yere KDP’yi suçlamalarına alıştık” ifadelerine yer verildi. Türk askerinin Musul yakınında yerleşmesinin KCK’nın yanlış siyaseti sonucu meydana geldiği kaydedilen açıklamada, “KDP neden sizin yanlış siyasetinizin bedelini ödesin?” dendi. Kürt halkı önünde sorunun asıl kaynağının KCK olduğuna işaret edilen açıklamada, “Kürt milletine sorun  çıkarmaktan başka ne yaptınız? Neden sorunlarınızı Türkiye ile çözmüyorsunuz? Madem Türkiye’ye karşı gelemiyorsunuz, neden Kürdistan bölgesi için sorunlara sebep oluyorsunuz” yorumu yapılarak şu ifadelere yer verildi:

500 köy ismi veririz

“Sizin Kürdistan bölgesine neler yaptığınızı Kürdistan halkının bilmesi ve bu zulmünden haberdar olması için harabeye dönmesine sebep olduğunuz 500 köy ismini verebiliriz. Oralardaki köylerde hayat adına bir şey kalmadı ve insanlar göç etti. Kürdistan hükümetinin bu köyleri yeniden inşa edip hizmet götürmesine de izin vermediniz. Kürtlerin hayatını karıştırmak sizin mesleğiniz olmuş. Türkiye’deki birçok köyde hayatı ortadan kaldırmakla meşgulsünüz. Sizin bu yanlış siyasetiniz yüzünden o bölgedeki halkın huzuru kalmadı, göç ediyorlar. Kürdistan halkının sizi tanımasının vakti geldi. Mukayese etsinler, siz mi Kürdistan halkının yaşamını alt üst ettiniz yoksa KDP mi?” Terör örgütü KCK’dan önceki gün yapılan açıklamada KDP sert dille eleştirilerek, “Irak’a asker gönderilmesi, söylenildiği gibi bazı güçleri eğitmek amaçlı değildir. Böyle söylenerek amaç gizlenmeye çalışılmaktadır” iddiasında bulunulmuştu.