Peşmergenin kaçmasının ardından Barzani'den yeni plan

Peşmergenin kaçmasının ardından Barzani'den yeni plan
Rusya'da yayımlanan Izvestiya gazetesinin haberine göre, Peşmerge başı Barzani, uluslararası ziyaretlerde bulunarak destek toplamayı planlıyor.

İzvestiya gazetesine konuşan Peşmerge Yönetimi'nden yetkililer, Fransa ile başlayacakları ziyaret turunda Moskova'ya yıl sonuna kadar gitmeyi planladıklarını söyledi.

Moskova'ya gidecek heyette Peşmerge Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa'nın yanı sıra, peşmerge  başı Mesud Barzani'nin olacağını belirten yetkililer, görüşmede referandum sonuçlarının tanımasını ve enerji işbirliğini masaya yatıracaklarını ifade etti. 

"BEŞ ÜLKEYİ ZİYARET EDECEKLER"

Sputnik'in aktardığa İzvestiya'ya demeç veren Rus diplomatik çevrelerinden bir yetkili, Kürt heyetle yapacakları ziyareti önemsediklerini söyledi.

Rus yetkili, "Kürtleri daha önce kabul ettik, bugün de kabul etmeye hazırız. Bağımsızlık konusunda destek bulmaları olası değil. Diğer ülkeler gibi biz de Kürtlere Bağdat'la diyalog kurmaya yönlendireceğiz. Ancak ikili ilişkileri de istişare etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Peşmerge Yönetimi heyetinin BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesini şu sırayla ziyaret etmesi bekleniyor: Fransa, İngiltere, Çin, ABD ve Rusya.

İlgili Haberler