Konuralp Gazi Düzce’de anıldı

Konuralp Gazi Düzce’de anıldı
Osman Bey’in yakın arkadaşı ve komutanı, “Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu” ile anıldı. Törenlere Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da katıldı

“Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu” sona erdi. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen sempozyumun 3’üncü ve son gününde, “Konuralp Gazi’yi Anma Günü ve Paneli” gerçekleştirildi. Toplantılara Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da katıldı. Kente gelen Kosovalı Bakan Mahir Yağcılar, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı da makamında ziyaret etti. Rektör Çakar, Bakan Yağcılara Düzce Üniversitesi’nin ambleminin bulunduğu tabak hediye etti.

Bu tarihi korumak gerek

Panel öncesi Konuralp Gazi Türbesi’ni ziyaret eden Vali Ali Fidan, bölgenin vatanlaşmasında önayak olup fetheden yüce ve değerli komutanı anmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Fidan, sempozyumla Düzce’nin tarihini, kültürünü ve sanatını anlattıklarını belirterek, “Yapılan çalışmaları değerlendirdik. Değerli hocalarımız Düzce’ye ve Konuralp’e ilişkin tarihi, kültürel, sanatsal değerler üzerinde çalışmalar yaptılar. Elbette Düzce tarihi bir şehir, bu tarihin merkezinde de Konuralp var. Bu binlerce yıllık bir tarih. Burayı imar ederken, kalkındırırken, yapılandırırken bu tarihi korumak ve bunu muhafaza altına almak, aynı şekilde tarihi değerleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşıyor” dedi.