Petrol Ofisi Vitol Grubu'na satıldı

Petrol Ofisi Vitol Grubu'na satıldı
OMV, yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'nin 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı Vitol Grubuna satış işleminin tamamlandığını açıkladı.

Avusturyalı enerji şirketi OMV'ye ait Petrol Ofisi'nin 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı Vitol Group'a satışının tamamlandığı bildirildi.

OMV'den yapılan açıklamada, Vitol Investment Partnership Ltd’nin iştiraki VIP Türkiye Enerji AŞ'nin, 1 milyar 368 milyon avro karşılığında Petrol Ofisi'ni satın aldığı belirtildi.

Vitol Grubu Yatırımlar Bölümü Başkanı ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Javed Ahmed de yaptığı açıklamada, "Markamızı dinamikleştirmek, bayi ilişkilerimizi güçlendirmek, iş yaptığımız kuruluşlara ve müşterilerimize mümkün olan en iyi şekilde hizmet verebilmek için, Petrol Ofisi yönetim ekibiyle ve çalışanlarıyla yakın bir iş birliği içinde olacağız. Vitol geçmişinde yatırım yaptığı işletmeleri hızlıca büyütmeye yönelik işler yapan bir şirket olmuştur ve bu, Petrol Ofisi’nin de geleceğe yeniden odaklanmasını sağlayacak güçlü bir fırsattır." ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi'nin Türkiye'de bin 709 istasyonu bulunuyor. Şirketin 2016'daki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşmıştı. Vitol'ün, Petrol Ofisini satın aldığına ilişkin ilk açıklama 3 Mart'ta yapılmıştı.