Petrol platformunda büyük facia: 32 ölü

Petrol platformunda büyük facia: 32 ölü
Azerbaycan’da Hazar Denizi’ndeki SOCAR’a ait 10. platformda yangın çıktı. Olağanüstü Haller Bakanlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle zorlukla kontrol altına alınan yangında, 32 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Petrol platformunda büyük facia: 32 ÖLÜ

Doğal gaz boruları kapatıldı
Hazar Denizi’ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda çıkan yangında 32 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Başsavcılık ve Olağanüstü Haller Bakanlığı, yangınla ilgili ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, kasırganın oluşturduğu dalgaların yüksek basınçlı su altı gaz hattını tahrip ettiği ve yangın çıktığı belirtildi. Yangının hemen ardından platforma bağlı tüm petrol ve doğal gaz borularının kapatıldığı, buradaki 28 petrol ve doğalgaz kuyusunun faaliyetinin durdurulduğu kaydedildi.

Ulusal yas ilan edildi
Açıklamada yangın sonrasında yaşananlar şöyle anlatıldı: “Talimata göre çalışanlar platformdaki iki bota binerek aşağı sarkıtıldı. Botlar denize yaklaşık 10 metre mesafeye kadar indirildi. Fakat dalgaların çok yüksek olması nedeniyle gemiler platforma yanaşamadı. Bu nedenle botların suya indirilmesi ve gemiler tarafından alınması mümkün olmadı. Yaklaşık 22.45’te güçlü rüzgarın etkisiyle botlardan birinin halatı koptu ve içindeki adamlarla birlikte denize düştü. ” Bu arada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.