Petrolcü alçaklar ve Türkiye’deki uzantıları

Libya “özgürleştiriliyor!!.” “Özgürleştirme” kadrosu aynı!.. Göğüslerinde “Haç”
bulunan vampirler..
ABD ve İngiltere, bu defa önden Fransa’yı gönderdi..
Bu kadroya gönüllü katılan Norveç’e dikkat ediniz.. K.Irak’ın gizli kralı Norveç.. Türkiye’ye her türlü “Kürtçü” melaneti servis eden, PKK teorisyeni Norveç.. Petrol şirketlerinin merkez üssü Norveç!..
Diktatör Kaddafi’yi, oradaki petrol kuyularını Libya halkından uzak tutsun diye kendi ülkesine “diktatör” kılan Haçlı-petrol, daha çok sömürebilmek için kendi adamına saldırıyor.. Bunun için de Libya halkının üzerine ateş yağdırıyor..
Türkiye’de su başlarını tutmuş Haçlı işbirlikçisi alçaklar da, bu katliama selam
duruyor!..
İşte ispatı, bir takım gazetelerin manşetleri... Foto montaj abartılarla, Haçlı dehşetini yansıtan “Batı’ya kafa tutanın sonu budur” çağrışımını amaçlayan görüntüler.. “Kaddafi hak etti” başlıkları ile Haçlı-petrol işgalini haklı gösteren dayatmalar..
İşin içine petro-dolar girince, alçaklıkta sınır yoktur!.. Haçlı ordusu, “Kaddafi dümeniyle” Libya petrolüne işgali sunmak için Arap Birliği’ni kendisine suç ortağı
edebilmiştir..
Olay son derece açıktır...
ABD, İngiltere ve Fransa, Kaddafi’nin petrol kuyularından istedikleri kadar pay alamıyorlardı ve uzun süredir homurdanıyorlardı.. Vampirlerin Libya hesapları uzun süredir var.. “Gecikme”nin sebebi önce Irak’ın defterinin dürülmesi ile ilgili.
İşte ipucu!..
Artan petrol fiyatları sonucu Libya’nın yıllık geliri 50 milyar doları aştı..
Libya bu parayı harcıyor..
Peki parayı kazananlar kim..
Libya’ya şöyle bir bakınca
gördüğümüz şu..
Libya, kendi petrolünü kendisi satmakta, buradan sağlanan parayla altyapı yatırımlarına hızla devam etmektedir. Bu sayede ülke hızla gelişmeye, otoyollar, havaalanları, üniversiteler, hastaneler, enerji tesisleri, arıtma tesisleri, oteller, alışveriş merkezleri, demiryolları yapımına başlanmıştır.
Büyük inşaat projelerinin büyük bir kısmı Türk inşaat firmaları tarafından yapılmakta, dolaylı olarak Türkiye’den milyarlarca dolarlık malzeme sağlanmaktadır.
Pastanın inşaat açısından büyük dilimini alan Türkiye için Libya, vazgeçilmez bir pazar ve iş alanıdır. Binlerce Türk işçisi ve mühendisi için kazanç kapısıdır. Lezzetli Libya pastasının diğer büyük dilimi
İtalya’nındır. Hem tarihi bağlar, hem de coğrafi yakınlık sayesinde İtalya Libya’nın en büyük tedarikçilerinden birisidir. Denizaltı petrol ve gaz boru sistemi ile Libya’nın Avrupa’ya sattığı enerji, İtalya üzerinden dağılmaktadır.
İtalya ayrıca kaliteli inşaat malzemeleri ile Libya pazarında lider durumundadır. Son yıllarda özellikle telekomünikasyon alanında dünya devi Çin firmaları, Libya haberleşme altyapısının donanım ve yazılım ihtiyacını sağlamaktadır.
Mevcut iki GSM operatörünün teknik altyapısı (Libyana ve Madar) Çinli firmalar tarafından kurulmuştur. Koreli ve Hintli firmaların üstlendikleri büyük inşaat projeleri ve Rusya ile yapılan askeri ve demiryolu projelerini de bu resme eklediğimizde, Libya’nın büyük projeleri hakkında genel bir fikir edinmiş oluruz.
İşte şimdi püf noktası!..
Dikkat edilecek olursa İngiltere, ABD ve Fransa bu pastadan hemen hemen hiç pay alamamaktadırlar.
Her ne kadar az sayıda petrol firmaları çölde faaliyet göstermekte ise de çok sınırlı olan bu faaliyetler her şeye sahip olmaya alışkın, doymak bilmez ABD ve İngiliz petrol firmalarını yıllardır rahatsız etmekte..
Şimdi gelinen nokta ne?..
Libya’yı “üçe” bölüp petrol kuyularının başına kendilerine işbirlikçi bir “Libyalı” dikmek!..
Libyalılar “özgürleşiyor..” Bu arada toplu katledilen, Haçlı bombalarına kurban olanlar da olabilir yani!!
Mesele budur!..

Yazarın Diğer Yazıları