Pfizer, korona virüsün sonu için tarih verdi! En yetkili isim konuştu

Pfizer, korona virüsün sonu için tarih verdi! En yetkili isim konuştu
ABD'li ilaç şirketi Pfizer'ın küresel başkanı Nanette Cocero, korona virüsün 2024 yılına kadar endemik bir hastalık haline gelebileceğini açıkladı. Öte yandan yeni varyantların ortaya çıkmasının da pandeminin nasıl devam edeceğini etkileyebileceği eklendi.

ABD''li ilaç şirketi Pfizer, Covid-19 salgınının 2024 yılına uzayabileceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, korona virüsün 2024 yılına kadar endemik bir hastalık haline gelebileceği de söylendi.

"2024''TE ENDEMİYE ULAŞACAK"

Şirketin küresel başkanı Nanette Cocero Cuma günü yatırımcılara yaptığı bir toplantıda, korona virüsün potansiyel olarak 2024 yılına kadar endemik bir duruma geçeceğini belirterek, "Dünya üzerindeki ülkeler virüs dolaşırken bile bulaşmaları, hastaneye yatışları ve ölümleri kontrol altına alacak, aşılardan veya önceki enfeksiyonlardan yeterli bağışıklığa sahip olduğunda Covid-19 endemik düzeye ulaşacaktır." diye konuştu.

"YENİ VARYANTLAR ETKİ EDEBİLİR"

Pfizer baş bilim sorumlusu Mikael Dolsten, “Bunun tam olarak ne zaman ve nasıl olacağı, hastalığın evrimine, toplumun aşıları ve tedavileri ne kadar etkili bir şekilde kullandığına bağlı olacaktır.” dedi. Dolsten, "Elbette yeni varyantların ortaya çıkması da pandeminin nasıl devam edeceğini etkileyebilir.” diye ekledi.

BAZI YERLERDE PANDEMİ DEVAM EDECEK

Dolsten, "Önümüzdeki bir veya iki yıl içinde bazı bölgeler endemik bir modele geçerken, diğer bölgeler pandemi modunda devam edecek gibi görünüyor.” dedi.

Açıklamada ayrıca, 2 ila 4 yaşındakiler için düşük dozlu bir aşının klinik çalışmalarında beklenenden daha zayıf bir koruma sonucunun ortaya çıktığı belirtildi. 2 ila 4 yaşındakiler için yapılan test çalışmalarında zayıf bir koruma sonucunun çıkması, aşıya onay verilmesini de geciktirecek.

İlgili Haberler