"Piyasalar durdu, para dönmüyor!"

"Piyasalar durdu, para dönmüyor!"
Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin ardından enflasyonun birden yükseldiğini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bir süredir ekonomide çalkantı yaşandığına işaret etti. Döviz, faiz, enflasyonun üçünün birden yükseldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor. TOBB olarak odalar ve borsalarımız vasıtasıyla piyasaların nabzını ilk elden tutuyoruz. Sıkıntıları tek tek anlatıyoruz. Sonra bunları Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza iletiyor ve acilen önlem almasını talep ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Hisarcıklıoğlu, Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı ve Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, iş dünyası ile finans sektörünün aynı gemide olduğunu ifade etti. 
Her gün mücadele

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Herhangi birimize bir şey olursa, yani bize bir şey olursa onlara olur, onlara bir şey olursa bize olur açık söyleyeyim. Eldekini muhafaza etme dönemi. Tüccar ve sanayicimizin ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika hepimizin, 80 milyonun kaybı demektir. Bizler her gün faizlerle, kurlarla ve her gün karşımıza çıkan farklı bürokratik mevzuatla mücadele halindeyiz. Bin bir türlü sıkıntı yaşarken devletimizden tek istediğimiz var, yanımızda olduğunuzu göstermesidir” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler