Pizzacıdaki vahşette kan davası kuşkusu

Pizzacıdaki vahşette kan davası kuşkusu
Finlandiya’nın Laukas kasabasındaki bir pizza restoranında 3 Türk katledildi. Polis, katliamın nedeninin kan davası ya da alacak verecek meselesi olduğunu düşünüyor

Bir şüpheli gözaltında

 

Finlandiya’nın Laukas kasabasında bir pizza restoranında 3 Türk silahla vurularak öldürüldü. Öldürülenlerin pizza restoranı sahibi çifti ile restoranda çalışan bir garson olduğu bildirildi. Bölge polisi, cinayetle ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ancak gözaltına alınan kişinin sadece şüpheli olduğunu, olayla ilgisinin araştırıldığını açıkladı. Olayın nedeni henüz netleşmese de biri kız, ikisi erkek, üç çocukları bulunan çiftin kan davası ya da alacak verecek yüzünden öldürülmüş olabileceği zannediliyor.

Garson kız da öldü
Öldürülenlerin pizza restoranı sahibi Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile restoranda garson olarak çalışan Kübra Turan olduğu bildirildi. Bölge polisi yerel saatle 14.30’da acil çağrı alındığını, polisin olay yerine geldiğinde ise üç kişinin ölmüş olduğunu açıkladı. Restoranın çevresinde bulunan kişilerin polise başvurarak bildiklerini anlatmaları ve olayın aydınlatılmasına yardımcı olmaları istendi. Görgü tanıkları ise restoran dışında yakalanan kişinin Türk uyruklu ve ellerinde kan olduğunu söyledi.

Büyükelçilik devrede
Aynı binada oturan bir görgü tanığı da “Türk aile çok çalışkan ve kimseye zararı olmayan insanlardı. Olay anında bir kişinin dışarıda elleri kanlı ambulans istediğini ve polise bağırdığını gördüm” dedi. Elleri kanlı kişinin sorgulandığı ancak olay anında restoranda bulunan ve ölen şahıslara yardım etmeye çalışan biri kişi olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu, Helsinki Türk Büyükelçiliği’nin de olayla ilgili olarak Finlandiya makamlarından bilgi istediği ve soruşturmanın sürdüğü açıklandı.