PKK ateşi altında doğuma yetiştirildi!

PKK ateşi altında doğuma yetiştirildi!
Çukurca’da doğum sancısı tutan ve PKK yolu kapattığı için Hakkari’ye gidemeyen genç annenin imdadına TSK yetişti

Kahpeler kurşun sıkarken Mehmetçik can kurtardı

Evinde mahsur kalmıştı

PKK’lı teröristler önceki gece Hakkari-Çukurca yolunun Şeni Köprüsü mevkiinde ilçenin yolunu kapattı, trafoları patlatıp elektriği kesti. Riskli doğum olduğu için Hakkari Devlet Hastanesi’ne gitmesi gereken Lahican Kaçar (22), evde mahsur kaldı. Aile, doğum sancıları tutan genç kadın için askerden yardım istedi.

Taciz ateşi altında gittiler

Asker bölgeye gittiğinde teröristler taciz atışına başladı, genç kadının helikopterle hastaneye götürülmesi kararlaştırıldı. Süren ateş altında 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nın helikopteri Kaçar’ı, Çukurca’daki 2. Hudut Tugay Komutanlığı’ndan alarak Hakkâri’ye götürdü. Lahican Kaçar, burada sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. 

Mehmetçik Hakkari Çukurca ilçesinde doğum sancıları tutan bir kadını, PKK’lı teröristlerin patlayıcılarla yollarını kestiği bir ortamdan alıp helikopterle hastaneye yetiştirdi. Hamile kadının sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre olay Hakkari’nin Çukurca ilçesi Şine Köprüsü kesiminde meydana geldi. PKK’lı teröristler trafoları patlatarak elektriği kesti ve yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu Çukurca-Hakkari karayolu ulaşıma kapandı. Çukurca’da yaşayan 22 yaşındaki hamile olan Lahican Kaçar’ın doğum sancısı tuttu. Hamile kadın ve yakınları Hakkari Devlet Hastanesi’ne gitmek için yola çıktı. Çukurca Hakkari Karayolu’nun kapalı olması nedeniyle Lahican Kaçar’ın yakınları Mehmetçik’ten yardım istedi. Doğum yapmak üzere olan kadını Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürmek için 3. Piyade Tümen Komutanlığı tarafından helikopter sevk edildi. Hamile kadını almaya giden helikoptere PKK’lı teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Mehmetçik, teröristlerin ateşine karşılık verirken diğer taraftan helikoptere alınan kadın Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Lahican Kaçar, bir erkek bebek dünyaya getirdi. Adının henüz konmadığı belirtilen bebeğin, ailenin dördüncü çocuğu olduğu ifade edildi.