PKK bir doktoru öldürdü

PKK bir doktoru öldürdü
Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki kara yolunu kesen bir grup PKK’lı terörist, Manisa plakalı bir otomobilin geri dönüp kaçmaya çalıştığını fark etti

PKK’lı teröristler doktoru öldürdü

Bunun üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler Kulp’ta Toplum Sağlığı Merkezi’nde sorumlu hekim olan sürücü Abdullah Biroğul’u öldürdü.

 

PKK bir doktoru öldürdü

Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki kara yolunu önceki gün Yapraklı Köyü yakınlarında kesen silahlı bir grup PKK’lı, Manisa plakalı bir otomobilin geri dönüp hızla kaçmaya çalıştığını fark etti. Bunun üzerine teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Otomobili kullanan 29 yaşındaki doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen 112 Acil Servis ekipleri Biroğul’un cenazesini Lice’ye götürdü. Cenaze dün Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ndeki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Burada ambulansla Kayapınar ilçesindeki Peyas Medine Camisi’ne getirilen Biroğlu’nun naaşı kılınan namazın ardından Peyas Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze törenine Biroğul’un ailesinin yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan ile meslektaşları katıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Biroğul’un Kulp’ta Toplum Sağlığı Merkezi’nde sorumlu hekim olarak görev yaptığı öğrenildi.