PKK bu kez de Ankara Üniversitesi’ni karıştırdı

PKK bu kez de Ankara Üniversitesi’ni karıştırdı
Bazı üniversiteleri saldırı üssü olarak kullanıp, kampüsleri örgüt kamplarına çeviren bölücüler, Ege Üniversitesi’nde Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katlinin ardından dün de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde terör estirdi.

Üniversitede PKK terörü!

Gerginlik nedeniyle tatil edilen ve dün öğrenime başlanan fakültede, bölücü örgüt yandaşları, yemekhanede yemek yiyen öğrencilere sopalarla saldırdı. Bir silahın da ateşlendiği baskında, özel güvenlik görevlisi ayağından vuruldu.
Son zamanlarda üniversiteleri saldırı üssü olarak kullanıp kampüsleri örgüt kamplarına çeviren bölücüler, Ege Üniversitesi’nde Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu katlinin ardından dün de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde terör estirdi. PKK yandaşları fakültede ülkücü öğrencilere saldırdı. Çok sayıda polis fakülteye girdi. Kavga sonrasında 46 kişi gözaltına alındı. Birçok kişinin yaralandığı belirtildi. Daha önce yaşanan gerginlik nedeniyle tatil edilen ve dün öğrenime başlanan fakültede, bölücü örgüt yandaşları yemekhanede yemek yiyen öğrencilere sopalarla saldırdı. Bir silahın da ateşlendiği taşlı sopalı baskında, özel güvenlik görevlisi ayağından vuruldu. Silah sesi öğrenciler arasında büyük panik yarattı. Önce silahın yaralanan güvenlikçiye ait olduğu iddia edildi. Ancak daha sonra silahın üniversiteye dışarıdan sokulduğu, polisin ateş eden kişiyi araştırdığı açıklandı. Kavga sırasında bazı öğrencilerin yaralandığı, birinin ise başına sert bir cismin isabet ettiği belirtildi.

Emniyete götürdüler
Topluca okuldan çıkmak isteyen PKK yandaşları, terör örgütünü destekleyen sloganlar attı. Çevik Kuvvet ekipleri okula girdi. İki grup arasında set oluşturan polis gözaltına aldığı öğrencileri emniyete götürdü. Kampüste bekleyen diğer öğrenciler dağıtıldı. Fakülte boşaltıldı. Darbe alan bazı öğrencilerin sekerek dışarı çıktığı bazılarının ise ağladığı görüldü. Yaralılara müdahale için okula ambulanslar geldi. Terörle Mücadele Şube, Cinayet Büro ve Olay Yeri ekipleri kampüste inceleme yaptı. Polis ayrıca fakültenin çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu.