PKK: Çözüm süreci bitmiştir!

PKK: Çözüm süreci bitmiştir!
Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, “çözüm sürecine mecbur ve mahkûm değiliz” açıklamasının ardından bir açıklama da terör örgütünden geldi.

Hükümeti “çözümsüz” ve “oyalayıcı” politikalar izlemek ve IŞİD’e verdiği destekle Kürt toplumunda derin bir öfkeye yol açmakla suçlayan PKK, “AKP süreci çoktan bitirmiştir. Somut pratik adımlar atılmadıkça hareketimiz için artık böyle bir süreçten söz edilemez” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Çözüm sürecine mecbur ve mahkum değiliz” beyanatının ardından bir açıklama da terör örgütü PKK’dan geldi. AKP iktidarının izlediği çözümsüz ve oyalayıcı politikalarla IŞİD’e verdiği desteğin Kürt toplumunda derin bir öfkeye yol açtığını belirten PKK, “AKP süreci çoktan bitirmiştir. Somut pratik adımlar atılmadıkça hareketimiz için artık böyle bir süreçten söz edilemez.” dedi. Kendisine yakın internet sitelerinde yazılı bir açıklama yayınlayan terör örgütü, 15-21 Ekim tarihleri arasında Kandil’de merkez komite toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu. İmralı canisi Öcalan’ın rapor niteliğindeki değerlendirmelerinin okunmasıyla başlayan merkez komite toplantısına 38 kişinin katıldığı, ideolojik, siyasi ve örgütsel durumun tartışıldığı kaydedildi. Orta Doğu’da üçüncü dünya savaşı yaşandığını belirten PKK, yaklaşık 2 aydan beri devam eden IŞİD saldırılarına karşı Ayn el-Arap’ta verilen mücadeleyi, ’bölge halklarının ve tüm özgür insanlığın direnişi’ olarak tanımladı. Terör örgütü, Ayn el-Arap’taki direnişin ’küresel, demokrasi cephesi’oluşturduğuna dikkat çekti. Toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı: “AKP’nin izlediği çözümsüz ve oyalayıcı politikalarla faşist IŞİD çetelerine verdiği desteğin Kürt toplumunda ne kadar derin bir öfkeye ve tepkiye yol açtığını ortaya koymuştur.”