PKK dümeniyle malı götürmek!..

Doğu’daki bir kısım vatandaşın PKK’nın rüzgârına kapıldıkları bir gerçek... Bunun sebebi, sorumlusu için de ilk başta bakılacak yer, elbette ki onlarca yıldır ülkeyi yöneten sorumsuzlar!.. Vatandaş yoldan çıkıyorsa sebebi de var müsebbibi de..
Bu bir konu..
Bizim yansıtacağımız, çaresiz vatandaşın tepesine umut aşılayarak çöreklenenlerin de aslında hangi yolun yolcusu olduğunu göstermektir..

***


Bir süre önce kamuya yansıyan olayın üzerinde pek fazla durulmadı.. Medya bu konuyu hiç kurcalamadı..
Neydi olay hatırlayalım..
Haber, BDP Milletvekili Bengi Yıldız’la ilgili.. Hani şu, sık sık artık PKK adına toplumu aleni tehdit eden milletvekili (!). Bu Bengi Yıldız’ın devlete PKK’yı “terör örgütü” olarak sunduğu dilekçesi var... Bu dilekçeyi de devletten tazminat talebi karşılığı yapıyor!..Yani iş devletten para koparma temelinde..
Olay şöyle..
Polise taş atarken kameralar tarafından görüntülenmesiyle gündeme gelen BDP’li milletvekili Bengi Yıldız’ın, 2004’te mahkemeye sunduğu bir dilekçede PKK’ya ‘terör örgütü’ deniliyor.
Batman’dan bağımsız milletvekili adayı olan Yıldız’ın avukatlık yaptığı dönemde imzaladığı dilekçe, Sason Bilirkişi Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı’na sunulmuş. 2004’te Meclis’te Güneydoğu’da terörden zarar görmüş ailelere tazminat ödenebilmesi için çıkarılan 5233 sayılı kanunun ardından, PKK tarafından 12 Eylül 1994’te yapıldığı iddia edilen köy baskınında öldürülen Mehmet, Tacettin ve Nizamettin Başaran’ın aileleri, avukat olarak Bengi Yıldız’ı görevlendiriyor... Bengi Yıldız, PKK saldırısının ardından Umurlu köyünü terk etmek zorunda kalan ailenin “korucu” olduğunu söylüyor. Kanunun 2004’te çıkmasının ardından ailenin tazminat alabilmesi için başvuruda bulunan Yıldız’ın kendi imzasını taşıyan dilekçede şu ifadeler yer alıyor: “Müvekkillerim ve murisleri 12.09.1994 yılına kadar Sason ilçesinin Umurlu Köyüne bağlı Dereiçi mezrasında yaşamaktadırlar. Bu tarihte ’PKK Terör örgütünün’köye baskın yapması ve müvekkillerimin murisleri Mehmet, Tacettin ve Nizamettin Başaran’ı öldürmeleri yüzünden köyü terk etmek zorunda kalmışlardır.”

***

Bir süredir, Doğu bölgesindeki vatandaşlardan mektuplar alıyorum.. Üstelik bu vatandaşlar, altını çizdiğim gibi PKK’nın rüzgarından etkilenmiş vatandaşlar!.. Gördüklerini, yaşadıklarını anlatıyorlar, daha doğrusu PKK bayraktarlığına soyunanların beri yanda kendi çıkarlarını kollamak için neler yaptıklarını aktarıyorlar!..
Mesela bir mektupta aynen şu satırlar vardı...
“Aziz emlak kimin mesela..? Sahibinin abisi kim mesela?.. Son 1 yılda abisi televizyonlara çıkıp arsa süpekilasyonu nıye yaptı?!. Arsa fıyatları(Ergani yolunda) nasıl inip çıktı..?
O etrafa taş atanlar bunları da bilsinler. Öyle ınsanlara korku salarak orayı burayı taşlıyanların bunlardan haberi yok tabı...
Onlar kullanıldıklarını farkında değiller. Bunlar ufak örnekler.. Icebergın altı daha büyük..”
Okuyucunun sorularına cevap aradık..
Baktık ki “Aziz Emlak”  Bay Aziz Baydemir’in.. Kimmiş bu Aziz Baydemir?.. Osman Baydemir’in kardeşi..
Peki, yerel televizyonlara çıkıp arsa muhabbetleri yapan kim.. Diyarbakır belediye reisi Osman Baydemir.. Bu konuşmanın ardından hangi arsa fiyatları artmış?.. Ergani yolundaki arsaların?!
Bu arsaların pazarlamacısı-kontrol edeni kim?..
Biz buralarda Diyarbakır ve yöresine tedirgin bakışlarla bakıp sokaklardaki kalkışmaları (Ve de tabii başlarında Osman Baydemir gibileri) izlerken, meğer o topraklarda neler oluyormuş neler?!..
Toz toprağın altında tatlı tatlı kazançlar varmış?!..

***

Şimdi,bu “Bengi Yıldız” kalibresini kafanızda muhafaza ederek bir konuyu daha hatırlatalım..
Bilgi bir ihbar mektubu ile gelmişti!.. Konuyu aktaran “diyarbekir-amed” kodu ile yazmıştı... Bu tanımlar siyasi tercihini ve cephesini işaret ediyor..
Ama verdiği bilgiler hem devlete hem de bölge insanına yani Kürt vatandaşlara karşı yürütülen bir ahlaksız soygun çeteciliği ile ilgiliydi..
Anlattığı soygunculuğun organizasyonunun başında PKK’nın varlığı seziliyor.. Yani, PKK’nın yandaşı avukatlar, vatandaşı kullanarak devleti soyuyorlardı.. Bu konuyu bu köşede ayrıntılarıyla yazmıştık..
Görün işte aslında neler oluyor?!. Memleketin altını üstüne getirenler nasıl akçalı işlerde de önde gidiyorlar!..

Yazarın Diğer Yazıları