PKK, evini bastığı iki polisi şehit etti

PKK, evini bastığı iki polisi şehit etti
Terör örgütü PKK Adıyaman’da uzman onbaşıdan sonra Ceylanpınar’da da 2 polisi katletti

Caniler 2 polisi evinde şehit etti

Olay, Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet’te görevli Okan Açar’ın göreve gitmemesi nedeniyle ortaya çıktı. TOKİ’ye ait, kapısı zorlanmayan eve giden polisler, meslektaşlarının başlarından tabancayla vurulmuş cansız bedenleriyle karşılaştı. Saldırıyı önceki gün Adıyaman’da Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ı şehit eden terör örgütü PKK üstlendi. Terör örgütü, şehit edilen polislerin IŞİD’le ilişkisi olduğunu öne sürdü.

Bölücü örgüt, Ceylanpınar’daki evlerinde başlarına birer kurşun sıkılarak şehit edilen iki polis memurunun Suruç katliamına misilleme olarak öldürüldüğünü duyurdu.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde aynı evde kalan iki polis memuru, evlerinde ölü bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada polislerin kaldığı evin kapısında zorlama tespit edilemediği belirtildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı AKP’li Menderes Atilla, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. HDP Milletvekili Ziya Çalışkan ise yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını belirtti. Ancak daha sonra terör örgütü PKK’dan  yapılan açıklamada, dün sabah saat 06.00’da evlerinde şehit edilen iki polisin Suruç katliamına misilleme olarak öldürüldüğü duyuruldu.

Dairelerden biri dolu

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis 25 yaşındaki Okan Acar ile Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak’ın dün sabah göreve gelmemesi ve telefonlara da cevap vermemesi üzerine arkadaşları Kepez Mahallesi TOKİ konutlarında ortak kiraladıkları daireye gidince meslektaşlarını başlarından birer kurşunla vurulmuş cansız bedenleriyle karşılaştı. Olayın ardından açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, polislerin mesaiye gelmemeleri üzerine ekiplerin sabah söz konusu eve gittiğini belirterek, “İlk belirlemelere göre polis memurlarımız silahla vurulmuş. Olayla ilgili inceleme başlatıldı” dedi. Bu arada şehit edilen iki polis memurunun oturduğu apartmanda bir daire dışında diğer dairelerde oturanların tamamının tatilde olduğu belirlendi.

3’üncü polis ortada yok

Binada oturan ailenin de silah sesini duymaması, çifte cinayetin susturuculu silahla işlendiğini gündeme getirdi. Daha önce PKK’nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca şehit edilmiş olabileceğini ileri sürdü. Reuters’a konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Ceylanpınar’da evlerinde ölü olarak bulunan iki polisle ilgili olayda yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını bildirdi. Bu arada evde 3 polis arkadaşın ikamet ettiği belirtilirken üçüncü polisin ise nerede olduğu henüz öğrenilemedi. Polislerin hayatını kaybettiği binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Saldırıyı PKK üstlendi

Terör örgütünün silahlı kanadı HPG’nin internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: “22 Temmuz günü bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak bugün sabah 06.00 sularında Ceylanpınar’da DAİŞ çeteleriyle işbirliği içinde olan iki polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylem sonucunda Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar isimli polisler öldürülürken öldürülen polislerin silah ve kimliklerine el konulmuştur.”