PKK ihalelerden de pay almaya başladı!

PKK ihalelerden de pay almaya başladı!
CHP’nin hazırladığı Yüksekova raporuna göre PKK, uyuşturucudan ve kaçakçılıktan sonra şimdi de devlet ihalelerinden gelir elde etmeye başladı

CHP Yüksekova heyetinin yaptığı ziyaretin ardından hazırladığı raporda çarpıcı tespitler yer alıyor. Heyetin üyelerinden Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, “Son 3 yılda çözüm süreci denen dönemde Türk güvenlik güçleri etkisiz hale getirilirken PKK’nın bölgede güç toplamasına, alana hakim olmasına ve silah depolamasına göz yumuluyor. Halk zaten ekonomik olarak zayıf, HDP’li belediyelere belini bağlamış. PKK’nın çocuk kaçırma yaşının 13’e indiğini söylüyorlar. Durum sıkıntılı” diye konuştu. Akaydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Halk bizden çok şey beklediğini dile getirdi. Devlet görevlilerinin, kaymakamın, valinin haklı tarafı var. Yüksekova’da olay oluyor, PKK bir haftadır hendek kazıyor, siper yapıyor, ’devlet bunun üzerine neden gitmiyor, istihbaratınız yok muydu’ diye sorduğumuzda boynunu büküyor. PKK Yüksekova’daki tümenin karşısına Doçka denen silahı koymuş. O silahı oraya nasıl taşıdınız? Etrafını kum torbalarıyla nasıl çevirdiniz? Tüm bunlar olurken devlet neredeydi? Öyle bir silah ki, tümenden helikopter kalkamıyor. Neresinden baksanız çok karışık bir tablo.”

Ortalama yüzde 8

Akaydın, PKK’nın uyuşturucudan ve kaçakçılıktan sonra şimdi de devlet ihalelerinden gelir elde etmeye başladığını ifade ederek şöyle devam etti: “Bunu herkes söylüyor ama ispatı yok. TSK ihalelerinden yüzde 10, diğer devlet ihalelerinden yüzde 6 yani ortalama yüzde 8 alıyor. Devlet ihale açtığı zaman PKK hemen müteahhitleri topluyor, ‘sen şu teklifi vereceksin, bana şu kadar kalacak’ diyor. Moralsiz vatandaş şu anda tepkisini Erdoğan’a kusuyor. ‘Madem çözemeyecektin bu işi bizi neden oyaladın’ diyor ama çaresiz. Parası olan çocuğunu İstanbul’a, Ankara’ya okumaya gönderiyor. PKK’nın liderleri de birinci sınıf okullara gönderiyor. Olan garibana oluyor.”

Kırsal kesimde zor

1 Kasım’da bölgeye sandık kurmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Akaydın sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgede sağlıklı seçim olmayacağı belli. PKK’nın derdi öz yönetim ilan etmek. Belediye başkanları yetersiz, yapacakları bir şey yok. Belediye başkanı, belediye meclisi üyesi PKK’nın emir eri gibi. Buradaki hendekleri Yüksekova belediyesinin araçları kazıyor. HDP PKK’nın emrinde, beklentileri karşılayamamış. Belediyecilik yapmıyor. Vatandaşın çocuğu işsiz. Tek inancı CHP. Burada vatanını seven, insanını seven, dış güçlere boyun eğemeyen, kalkınma projelerini uygulayacak siyasi iradeye ihtiyaç var. Tren kaçmadan bunu yapmalıyız. Tren kaçmak üzere.”