PKK İstanbul Üniversitesi'ni sarıyor!

Üniversiteleri saran PKK mikrobu gençlerimizi, kardeşlerimizi hedef göstermeye, canlarına kast etmeye, anayasal eğitim haklarını ellerinden almaya devam ediyor. Dağda yapamadıklarını şehirlerde, üniversitelerde yapanlar hakkında doğru düzgün bir soruşturma, en ufak bir yasal takip yapılmıyor, hukuk devleti hesap soramıyor!

Son zamanlarda İstanbul Üniversitesi'nde yapılan PKK saldırıları, Fırat Çakıroğlu'nun şehit edilmeden önce Ege Üniversitesi'nde yaşadıklarını hatırlatıyor. Neredeyse birebir aynısı!

İstanbul Üniversitesi'nde okuyan milliyetçi, vatansever öğrenciler PKK terör örgütünün doğrudan hedefi haline gelmiş durumda.

Çünkü onların varlığı, PKK'lıları tedirgin ediyor, yaptıkları eylemlerde, propagandalarda milliyetçileri en büyük engel olarak görüyorlar. Bu durumu ortadan kaldırabilmek için her türlü insanlık dışı girişimi yapıyorlar. Fiili saldırılar, korkutma, hedef gösterme, örgüte yakın akademisyenler aracılığıyla derslerinde başarısız not verme...

Ancak son yaşananlar olayları çok başka bir zemine taşımış durumda.

PKK'nın uzantısı birçok sosyal medya hesabı, fotoğraflarıyla, isim ve soy isimleriyle milliyetçi öğrencileri açıktan hedef gösterdi. Sol görünümlü gözüken, özünde PKK tarafından yönlendirilen hesaplar, hedef gösterdikleri öğrenciler için "fiili saldırı" çağrısında bulundu!

Ege Üniversitesi'nde "kampüs cadıları, öğrenci kolektifleri" gibi hesaplar tarafından hedef gösterilen Fırat Çakıroğlu, okul yönetimi ve emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri almamasından dolayı, kampüsün orta yerinde şehit edilmişti.

İstanbul Üniversitesi'nde de aynı yöntem, aynı hainlik, aynı insanlık dışı girişimler sergileniyor.

Öğrencileri hedef gösterenler arasında "Özgür Genç Kadın (ÖGK), FKF'li Kadınlar, FKF İstanbul Üniversitesi, Üniversite portalı, diren üniversite" gibi hesaplar öne çıkıyor.

Bu grupların hepsi PKK'ya yakınlığıyla biliniyor... Öğrencilerin isimlerini, fotoğraflarını yayınlayıp şu mesajlarla tehdit ediyorlar:

"Erkek egemenliğinizin, ırkçılığınızın, eril dilinizin karşısında kızıl sopaları bulacaksınız."

"Rektörlük, öğrenciler içerisinde sağ görüşlüleri örgütleyerek devrim-demokrat-yurtsever öğrencilerin meşru mücadelesini kırmayı amaçlamaktadır. Buna izin vermeyelim! Fiili meşru mücadeleye."

"Tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz, faşistlerden hesabı kadınlar soracak!"

Öğrencilerin hedef gösterilmesiyle ilgili ne savcılık, ne emniyet, ne okul yönetimi hiç kimse harekete geçmiyor.

"Burada Türk Bayrağı asamazsınız"

Hedef göstermelerin hemen ardından 4 Mayıs günü Edebiyat Fakültesi'nde, milliyetçi öğrencilerin kurduğu standın önüne ellerinde sopalarla bir grup geliyor. Türk bayrağını işaret ederek "Burada Türk bayrağı asamazsınız" diyerek tehdit etmeye başlıyorlar. Stanttaki 2 öğrenciyi olası bir yaralanmadan bölgede bulunan çevik kuvvet kurtarıyor.

Olay sonrasında herhangi bir soruşturma açılmıyor, Türk bayrağına saldırmaya yeltenip, öğrencileri darp etmeye çalışanlar, okula gidip gelmeye devam ediyor.

PKK propagandalı Nevruz!

İstanbul Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında ortaya çıkan görüntüler ise tek kelimeyle skandaldı.

Görüntülerde halay çeken yaklaşık 200 kişilik bir grup açıktan PKK propagandası yapıyordu. Ortada tef çalan ve yanında şarkı söyleyen bir PKK'lı... Sözlere özellikle dikkat çekmek gerekiyor  "Ellerinde fişekler, bak düşüyor Ülkücüler, vuruyor Apocular..." Bu sırada asılan APO ve PKK paçavraları...

***

Ege'de, Hacettepe'de ve daha birçok üniversitede milliyetçi öğrenciler, PKK karşıtı gruplar açıktan hedef gösteriliyor, gençlerin canına kast ediliyor.

Yaşananlar karşısında devletin ilgili kurumları harekete geçmiyor, gençler örgütün açık bir hedefi haline geliyorlar.

Artık hukuki çağrıda bulunmayacağım, Allah yar ve yardımcıları olsun...

Yarınlar elbet bizimdir!

 

*

NOT: Hedef gösterilen öğrencilerin fotoğrafları tarafımızca bulanıklaştırılmıştır

1-537.jpg

istanbul.jpg
3-255.jpg4-128.jpg

 

5-065.jpg6-039.jpg

 

Yazarın Diğer Yazıları