PKK Karadeniz’e yığınak yapıyor!

PKK Karadeniz’e yığınak yapıyor!
Doğu ve Güneydoğu’da kaos ortamı yaratmak isteyen terör örgütü, iç savaş çıkarma peşinde

PKK Karadeniz’e yığınak yapıyor!

 60 silahlı terörist pusuda!

Yurt içindeki silahlı terörist sayısını yeni katılımlarla iki katına çıkaran PKK, daha önce militan bulunmayan bölgelere eleman göndermeye başladı. Bölücü örgüt, son dönemde Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Samsun, Tokat ve Ordu’nun kırsalına yoğun bir şekilde terörist sevk etti. 60 kadar terörist bölgede silahlı olarak faaliyet yürütmeye başladı.

“Çekildi” denilenler gitti

İstİhbarat raporlarına göre, terör örgütünün önceki yıllarda Karadeniz’de hiç bu kadar güçlenmediği vurgulanırken, silahlı grupların daha önce çekildiği açıklanan Tunceli kırsalından gönderildiği, ağır silahlı militanların kademeli olarak Erzincan ve Kemah üzerinden aktarmalı olarak Tokat, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Samsun’a sevk edildiği belirlendi.

Milli duyarlılığı istismar

Raporlarda, Karadeniz bölgesinde yapılacak şiddet eylemleri ile bölge insanının milli hassasiyetini istismar etme peşinde koşan PKK’nın güvenlik güçlerince deşifre edilmemek amacıyla telsiz konuşmalarına çıkmadığı da kaydedildi. Uzmanlara göre, Karadeniz bölgesinin hedef seçilmesinin sebebi bölge insanının milli duyarlılığı.

AHMET TAKAN YAZDI