PKK, sivilleri canlı kalkan diye kullanıyor

PKK, sivilleri canlı kalkan diye kullanıyor
Terör örgütü, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik hava operasyonlarına karşı sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan çekinmiyor

K.Irak’taki peşmerge reisi Barzani’nin PKK’ya yönelik bölgeyi terk edin açıklamasının sivil yerleşim birimleri için olduğunu belirten Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, “PKK çatışmalarda ve hava operasyonlarında köylere sığınıyor. Sivilleri kendisini korumak için kullanıyor. Barzani bile bundan rahatsız” dedi.  

Terör örgütü PKK, hava operasyonlarından korunmak için Kuzey Irak’ta sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin PKK’ya “bölgeyi terk edin” açıklamasının sivil yerleşim birimleri için olduğunu ifade eden Türkmen Milletvekili Hasan Özmen, “PKK çatışmalarda ve hava operasyonlarında köylere sığınıyor. Sivilleri kendisini korumak için kullanıyor. Barzani bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi” dedi. Özmen, Barzani’nin PKK’nın köyleri kullanmasından rahatsız olduğu için “bölgeyi terk edin” açıklaması yaptığını kaydetti. Özmen, “PKK’nın bu tutumundan siviller de rahatsız. PKK’lı teröristler buralarda kendilerini korumak isteyince sivillerin ölmesinden korkuluyor” diye konuştu. Irak merkezi yönetiminin Türkiye’yi bilgilendirmesini beklediğini ifade eden Özmen şöyle konuştu:

Görüşmeler önemli

“Merkezi yönetim, Irak’taki hava operasyonlarını kamuoyuna karşı desteklemediği yönünde açıklamalar yapıyor. Bu arada temasların ve görüşmelerin olması da önemli. Kuzey Irak’a bilgilendirme yapıldı. Irak’ta Türkiye’nin IŞİD’e karşı aktif bir şekilde harekete geçmesi burada siyasi çevreler ve kamuoyu tarafından olumlu karşılandı. Siyasi görüşmelerle desteklenirse çok daha olumlu sonuçlar alınacaktır.” Kerkük’ün normalleşmesi için çalışmaların sürdüğünü de belirten Özmen, “Türkmenlerin yaşadığı bölgelerin normalleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkmenler, Şiiler, Yezidiler, Şebekler, Hıristiyanlar IŞİD’in baskısından kurtulamıyor. Durumun normalleşmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fatih Erboz