PKK, Mehmetçiği göğsünden vurdu

PKK, Mehmetçiği göğsünden vurdu
İktidar kanadının sık sık kullandığı“Şehit gelmiyor!”söylemi üzerinden’ mesaj’ gönderen terör örgütü taciz ateşinin hedefine askerimizi oturttu

PKK, Mehmetçiği göğsünden vurdu

AKP iktidarının sık sık “artık şehit gelmiyor” söylemi ve müzakere sürecinde aldığı tavizlerle iyice şımaran teröristler, İmralı canisi Öcalan’ın “çatışma olasılığı devrede” mesajını eyleme döktü. Teröristler dün sabah saatlerinde Hakkâri Merkez İlçe Meskan Tepe Askeri Bölgesi’nde konuşlu bulunan 2’nci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’na bağlı keşif koluna ateş açtı. Açılan ateş sonucu başlayan ve 30 dakika süren çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Vedat Tuğ göğsünden yaralandı. Yaralı askerin hayati tehlikesi bulunurken güvenlik güçleri bölgede teröristlere karşı “temas araması” faaliyeti başlattı. TSK’dan yapılan açıklamada olay şöyle gelişti:

Hayati tehlikesi var
“Hakkâri Merkez İlçe Meskan Tepe Askeri Bölgesi’nde konuşlu bulunan 2’nci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’nın yakın emniyeti için keşif gözetleme maksadıyla Sütun Tepe bölgesinde görevlendirdiği iki komando kolu tarafından, Sütun Tepe’nin 600 metre güneybatısında bulunan, 1958 rakımlı tepede görüntü alınmıştır. Bu durum üzerine, iki komando kolundan çıkarılan komando unsuru, alınan görüntüyü kontrol etmek maksadıyla, görüntü alınan bölgeye manevra yaparak yaklaşması esnasında, saat 08.45’te, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından unsurumuza ateş açılmıştır. Teröristlerin açtığı ateşe, unsurumuz tarafından anında karşılık verilerek temas sağlanmış, bilahare temas saat 09.15 itibarı ile kesilmiştir. Teröristler tarafından açılan ilk ateş esnasında, komando unsurunda görevli Piyade Uzman Çavuş Vedat Tuğ karın bölgesi ve sol koltuk altından yaralanmıştır. Hakkâri Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen personelin, hayati tehlikesi bulunmaktadır. Sağlanan teması müteakip, olay bölgesine iki adet Süper Kobra Taarruz Helikopteri gönderilmiş ve helikopterler, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu değerlendirilen bölgelere atış yapmıştır. Ayrıca, bölgede bulunan unsurlarımız tarafından, yine teröristlerin bulunduğu değerlendirilen arazide temas araması faaliyeti başlatılmıştır.” Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerin ameliyata alındığı belirtilirken, kan için anons yapıldı. Bunun üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan 40’a yakın asker hastaneye gelerek arkadaşları için kan verdi. Bu arada Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde baraj güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan karakola karşı 3 gündür eylem yapan ve aralarında BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de bulunduğu BDP’liler karakolun ihata duvarına PKK paçavraları dikip, bebek katili Öcalan’ın posterini astı. BDP’li grup, inşaatı devam eden jandarma karakolunun çevresine örülen 1600 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğindeki ihata duvarının büyük bir bölümünü yıktı.

2icerden.jpg

Ankara ölüm uykusunda
Terörle mücadele yerine müzakereyi seçen, askerler ve polisin elini kolunu  “angajman” kuralı
ile bağlayan iktidar otomatiğe bağlanan eylemlere karşı hiç sesini çıkarmıyor!

Daha nelerin olması gerek
PKK’nın ’stratejik eylemler’ine göz yummayı sürdüren iktidar, adeta ölüm uykusuna yatmış görünüyor. Asker ve adam kaçıran, şantiye ve karakol inşaatı basan, iş makinesi yakan, kurşun yağdıran örgüte ısrarla sessiz kalınması isyan ettiriyor. İşte sadece son 1 ayda görmezden gelinenler:

 

Askerlere taş yağmuru!
Hakkari’de askeri karakol inşa edildiği iddiasıyla Meskan Dağı’nda izinsiz gösteri yapan gruba, asker ve çevik kuvvet ekibi müdahale etmiş, olaylarda 12 asker yaralanmıştı. Askerlere taş, havai fişek ve molotofkokteylleriyle saldıran gruba biber gazı ile müdahale edilerek dağıtılmış, bu sırada atılan taşların isabet ettiği askerlerden 12’si çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanmıştı.