PKK önce hedef gösterdi sonra saldırdı!

PKK önce hedef gösterdi sonra saldırdı!
İstanbul Üniversitesi’nde bir süre önce sosyal medya üzerinden hedef gösterilen milliyetçi öğrenciler saldırıya uğramaya başladı. Dün gerçekleştirilen saldırıda bir öğrenci kampüsün orta yerinde 7 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Yeniçağ / Özel / İstanbul

Terör örgütü PKK’nın üniversitelerdeki faaliyetleri artarak devam ediyor. Ege, Hacettepe, Ankara, ODTÜ, Akdeniz, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerden sonra şimdi de İstanbul Üniversitesi karıştı.

3 Mayıs’ta okulda Türk bayrağı asılı olan bir topluluğa saldırılmış, araya giren polisler olayın büyümesini engellemişlerdi. Aynı günlerde PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen DÖDEF’in sosyal medya hesaplarından milliyetçi öğrenciler “Faşist, görüldüğü yerde cezalandırılsın, kadın düşmanı” gibi ithamlarla hedef gösterilmişti.

7 KİŞİ 1 ÖĞRENCİYE SALDIRDI

Hedef göstermelerden sonra öğrencilerden biri dün İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde saldırıya uğradı. Aynı zamanda Türk Kültür ve Araştırmaları Kulübü Başkanı da olan öğrenci, PKK’lı oldukları belirtilen kalabalık bir grup tarafından okulun orta yerinde önü kesildi. Önce hakaret eden PKK’lı grup, sonrasında da öğrenciye saldırarak darp etti. Çevredekilerin müdahalesiyle mağdur öğrenci olası bir linçten kurtarılırken, saldırganların olay yerinden uzaklaşırken bile küfür ve hakaretlerine devam ettikleri görüldü.

DAHA ÖNCE DE TÜRK BAYRAĞINA SALDIRDILAR

Okulda belirledikleri öğrencilerle ilgili kara liste hazırlayıp, sosyal medyadan hedef gösteren PKK’lıların bu olay ilk vukuatı değil. Dün okulun orta yerinde saldırıya uğrayan öğrenci,  4 Mayıs’ta Türk bayrağını astığı için tehdit edilmişti.

HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI

Sosyal medya üzerinden yapılan tüm hedef göstermelere rağmen okul yönetimi ve emniyet tarafından herhangi bir önlem alınmadı. Saldırıya uğrayan öğrenci hastaneden darp raporu alırken, PKK’lılar hakkında emniyette şikayetçi oldu.

Aylar öncesinden öğrencileri tehdit eden, dün de saldıran PKK’lılar, emniyetteki ifadelerinin ardından sabah saatlerinde serbest bırakıldılar.

universiteye-dilekce-001-001.jpg