PKK paçavralarıyla sokaklara döküldüler

PKK paçavralarıyla sokaklara döküldüler
Diyarbakır’da ‘Serok’ unvanı alan Davutoğlu’nun alınlarından öptüğü bölücü kardeşleri yurtta ve dünyada Kobani’nin kurtuluşunu kutladı!

Halaybaşı ‘Serok Ahmet’!

Terör örgütü IŞİD’in 135 gün sonra Ayn el-Arap’tan temizlenmesini yurt içi ve yurt dışında kutlayan PKK’lı Kürtler, sokaklara dökülüp halay çekti. IŞİD’in Ayn el-Arap’tan temizlendiği haberi üzerine bölgedeki iller başta olmak üzere İstanbul’da da gövde gösterisi yapan terör yandaşları, Öcalan posterleri ve PKK paçavralarıyla davul zurna eşliğinde halay çekip, bölücü sloganlar attı. Polis göstericilere müdahale etmedi.Şanlıurfa’da HDP İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine kent merkezindeki Rabia Meydanı’nda ellerinde PKK paçavralarıyla toplanan grup, havai fişek atıp halay çekti. Gruba, çevreden geçen bazı sürücüler de korna çalarak destek verdi. Kalabalık, sık sık Kürt gurupları lehine slogan attı. Bu arada Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde sınır hattında toplanan yaklaşık 2 bin kişi sınırdaki telleri aşarak Ayn el-Arap’a geçmek istedi. Güvenlik güçleri kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

Terör estirdiler
Örgüt yandaşları bir yandan PKK paçavraları ve bebek katili Abdullah Öcalan posterleriyle kutlamalar yaparken bir yandan da terör estirdi. Siirt’te Dumlupınar, Barış ve Alan mahallelerinde toplanan yüzleri maskeli gruplar, barikat kurup yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapmak istedi. Bazı göstericiler Dumlupınar Mahallesi’nde Fatih İlköğretim Okulu önündeki MOBESE kameralarını taşladı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruplara polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Gruplar ara sokaklara kaçtı. İstanbul’da ise gövde gösterisi yapan terör yandaşları, Öcalan posterleri ve PKK paçavralarıyla davul zurna eşliğinde halay çekip, bölücü sloganlar attı. Polis göstericilere müdahale etmedi. Kutlamalar, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin ve ilçelerinde de yapıldı. Terör yandaşları, Kanada’nın Toronto, Almanya’nın Münster ve Fransa’nın Bordeaux kentlerinde de gece geç saatlere kadar havai fişek gösterileri eşliğinde halaylar çekip, çeşitli sloganlar attı.  Öte yandan, Ayn el-Arap ilçe merkezinde kontrolü tamamen elinde bulunduran PKK’lılar, çevre köylere giden IŞİD militanlarına karşı burada da saldırdığı belirtildi. Ayn el-Arap çevresindeki köylerden aralıklarla silah sesleri duyuluyor. Bu arada keşif uçuşu yaptığı gözlenen koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının, iç kesimlerdeki köylerde tespit edilen bazı IŞİD hedeflerini bombaladığı belirtildi.