PKK propagandası yapan doktor açığa alındı

PKK propagandası yapan doktor açığa alındı
PKK'nın projelerinden Barış Platformu'nun Kocaeli sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı için görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve aynı zamanda Kocaeli Barış Platformu sözcüsü Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, geçtiğimiz günlerde, üzerine bölücü terör örgütünün bez parçası ile Türk bayrağı konulmuş tabutların başındaki kadınların fotoğrafını Facebook'taki sayfasında paylaşarak, “Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı. Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden. Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe, omuz omuza” diye paylaşımda bulundu. Dr. Gergerlioğlu'nun paylaşımı tepki gördü. BBP, doktor hakkında suç duyurusunda bulunarak, “Türk bayrağına ve şehitlere saygısızlık” yapıldığını, terör propagandası yapıldığını bildirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği yazılı açıklamada bulunarak, Gergerlioğlu'nun görevden uzaklaştırıldığını, ayrıca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kocaeli Valiliği'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medyada paylaşılan yazıları ve paylaşımları hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmış olup, soruşturmacının talebi ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan adli işlem başlatıldığı, bu sebeple soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünden görevinden uzaklaştırılmıştır."

İlgili Haberler