PKK terör örgütü değildir diyen AKP’li: HDP’nin oylarına talibiz

PKK terör örgütü değildir diyen AKP’li: HDP’nin oylarına talibiz
Katıldığı bir televizyon programında, PKK’nın terör örgütü olmadığını söyleyen AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, “HDP’nin 2 milyon oyuna talibiz” dedi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Miroğlu, partisi için sürdürdüğü seçim çalışmalarına devam ediyor. Hakkari Spor Salonu'nda yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Miroğlu, HDP’nin 2 milyon oyuna talip olduklarını ifade ederken, “referandumu sizin bu oylarınızla kazandık” dedi. İşte Miroğlu’nun o konuşması:  

“HDP SEÇMENİ OLMASA REFERANDUM KAZANILMAZDI”

HDP'li seçmene seslenirken hep şunu söyledik. ‘Siyasi partileriniz kapatıldı bu ülkede, milletvekilleriniz 10 sene hapishanelerde kaldılar. Bu sistemden size ne, bu sistemi niye koruyorsunuz? Bu sistemin yol açtığı baskı mekanizmaları en çok size, sizin partilerinize ve size oy veren seçmene zarar verdi' dedik. Etkili olduk mu, evet olduk. Referandumu biz ‘hayır' oylarına karşı 1 milyon 380 bin civarında bir oy farkıyla kazandık. Ama HDP seçmeni referandumda bize ne oy verdi biliyor musunuz, tam 2 milyon oy verdi.”

“Şimdi sizin huzurunuzda sadece Hakkari'deki HDP'li kardeşlerime değil İstanbul'da, İzmir'de, Mersin'de, Adana'da yaşayan HDP'li kardeşlerime de sesleniyorum ve diyorum ki, sizin bu 2 milyon oyunuza AKP taliptir. Bu oylarınızı sizden istiyoruz diyorum."