PKK yakıp yıkıyor TSK izin bekliyor!

PKK yakıp yıkıyor TSK izin bekliyor!
Doğu ve Güneydoğu’da cirit atan PKK, korucu kaçırıp okul yakarken Mehmetçik’in eli kolu bağlanıyor.

PKK yakıp yıkıyor TSK izin bekliyor!

Terör örgütü PKK, korsan Kürtçe okullardaki denetimi engellemek, Kürtleri buralara yönlendirmek amacıyla Silvan’da 8 okulu ateşe verdi.

belge.jpg
 

Terörist kaçıyor, asker bakıyor!..
İHANET süreciyle eli kolu bağlanan Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlere müdahalede etkisiz hale getirildi. Bitlis’in merkeze bağlı Aşağıölek Köyü yakınında karayolunu keserek geçici köy korucusunu kaçıran teröristlerin izini sürmek isteyen Mehmetçik, il valisinden onay almadan kışlanın dışına çıkamadı. Genelkurmay yaşanan bu garabeti sitesinde duyurdu.

Mali özerklik de istediler
Bu durumdan faydalanan bölücü teröristler, bir yandan korsan Kürtçe okulları yaygınlaştırırken, diğer yandan devlet okullarını ateşe veriyor. Kürtçe eğitimi ve siyasi özerkliği savunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise “Mali özerklik de istiyoruz” açıklamasını yaptı.


Kışlaya hapsolan TSK operasyon izni bekliyor 

Terör örgütü PKK, adam kaçırıp, yakıp-yıkarken, siyasi iktidarın icraatıyla (!) eli kolu bağlanan asker, valinin onayı olmadan müdahale edemiyor.

Haber: Salim Yavaşoğlu

Siyasi iktidarın icraatıyla (!) teröristlere operasyon yapma izininin valilere verilmesiyle askerin elinin-kolunun bağlandığı bir kez daha ortaya çıktı. Terör örgütü PKK tarafından Bitlis’te kaçırılan geçici köy korucusu için TSK operasyona hazır olduğunu ancak valinin onayının beklendiği açıklandı. TSK’nın resmi internet sitesinde yer alan basın bildirisiyle PKK’lı teröristlerin, önceki sabah Bitlis’te geçici köy korucusu kaçırdığı duyuruldu. 

Yol kestiler
Asker için “Teröristlerle müdahale edemiyorum. Kışlaya hapsoldum” anlamını da taşıyan açıklamada şöyle denildi: “Sabah saat 9.00’da PKK’lı 10-15 terörist tarafından, Bitlis’in Merkez İlçesi Aşağıölek Köyü Arusini Tepe mevkiinde, Çeltikli Köyü-Bitlis Karayolu kesilerek üç araç durduruldu. Teröristler tarafından, sürücülüğünü Çeltikli Köyü’nde görevli geçici köy korucusunun yaptığı araçta bulunan sekiz şahıs, araçtan indirilirken, bir geçici köy korucusu kaçırıldı. Kendisine ait araç ile bir adet tabanca ve araçta bulunan şahıslara ait dört adet cep telefonu gasp edildi. Diğer kişiler ve araçlar olay yerinde serbest bırakıldı. Olayla ilgili planlanan operasyon, İl Valisi’nin onayından sonra icra edilecek. Öte yandan dün (önceki gün)  ayrıca 28 Ağustos 2014 tarihinde örgüte katılan, 18 yaşındaki bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.” 

Üç ayrı patlama
Askerin kışlaya hapsedilmesiyle iyice azan PKK’lı teröristler, Bitlis’in Şemdinli İlçesi’nde de üç ayrı noktaya saldırı düzenledi. Moda Mahallesi’nde AKP ilçe yöneticisi Muhsin Kaya’ya ait 2 katlı evin arka kısmına, önceki gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı saldırı kısa süreli paniğe neden oldu. Altınsu Köyü’nde ise esnaf Burhan Atayılmaz’ın evinin önüne ve aynı köyde oturan Yılmaz Eroğuz’un aracının yanına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ses bombası olduğu tahmin edilen patlayıcı bırakıldı. Patlayıcılar gürültüyle infilak ederken, evin balkonunda bulunan halı da alev alarak tutuştu. Aynı köyde oturan Yılmaz Eroğuz’a ait aracın altına bırakılan patlayıcı da eş zamanlı olarak patladı. Patlama sonrası aracın motoru ve lastiklerinin alev almasıyla yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ve çevredekiler tarafından söndürülürken, sabah saatlerinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, kaçan teröristlere yönelik operasyon yapmak yerine olaylarla ilgili inceleme başlatmakla yetindi! 


Sivil isyan başlatan
PKK 8 okulu yaktı

Türkiye’de 30 yıldır silahlı isyan yapan terör örgütü PKK, eğitimi bahane ederek başlattığı sivil isyanı arttırarak devam ettiriyor. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 8 okula eş zamanlı olarak el yapımı patlayıcı madde ile motolof bombası atıldı. Eylemleri, terör örgütü PKK üstlendi. 8 okulu kullanılmaz hale getirdiler. Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki okullar, önceki gece eş zamanlı olarak saldırıya uğradı. Yüzleri kapalı olarak caddeye çıkan bir grup, önce slogan attı ardından yürüyüş düzenledi. Meşaleler yakarak ara sokaklara dağılan grup, daha sonra okullara el yapımı patlayıcı madde ile molotof bombaları attı. Teröri örgütü PKK mensupları, ilçedeki Atatürk İlköğretim Okulu ve müştemilatına, Silvan Atatürk Anaokulu’na, Silvan Lisesi, Silvan İmam Hatip Lisesi, Silvan Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Silvan Fevzi Çakmak Ortaokulu ile Mehmet Adil Kepoğlu İlköğretim okullarına ses bombası ve molotof bombası attı. Saldırıya uğrayan okullarda maddi hasar meydana geldi. Terör örgüt PKK, eylemleri, sosyal paylaşım hesabından şu cümlelerle üstlendi: “Farqin (Silvan) asayiş güçlerimiz tarafından 8 okula misilleme eylemi gerçekleştirildi. Anadilde eğitim yapmak için daha inşaat halindeki binaya tahammülü olmayan ve yıkmaya çalışan TC devletine karşı birimlerimiz misilleme amacıyla, Kürt Halkı’nın çocuklarını ve gençlerini asimile etme ve soykırım kurumlarına dönüşen okullara eş zamanlı olarak ses bombalı ve molotof eylemi düzenlenmiştir. Bundan sonra Kürt gençlerine ve kurumlarına karşı gelişecek olan her türlü saldırıya misli ile cevap verilecektir.” 


Gazi Mahallesi yine karıştı
İstanbul’un Sultangazi İlçesi’ndeki Gazi Mahallesi’nde iki gündür yaşanan terör olayları dinmiyor. Önceki gün emniyet güçlerinin terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon başlatmasından sonra çıkan olaylar dün de devam etti. İsmetpaşa Caddesi’nde akşam saatlerinde toplanan yüzleri maskeli terör örgütü PKK yanlılısı bir grup, caddeyi trafiğe kapatarak, çöp konteyneri ve tahta parçalarıyla barikat kurdu. Barikatları ateşe veren gruptakiler, polise şişe, taş, havai fişek ve molotof bombası attı. Terör örgütü yanlıları, Gazi Şehir Parkı’nda belediyeye ait barakaları da yaktı. Polis, dağılmaları yönündeki uyarıda bulunduğu gruptakilerin eylemi sürdürmesi üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından eylemciler ara sokaklara dağılırken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar ateşe verilen baraka ve barikatları söndürdü. Polis ile eylemciler arasındaki kovalamaca sırasında, ara sokaklardan zaman zaman polis ve gazetecilere ateş açıldı. Bu durum üzerine, bölgeye Özel Harekat ekipleri sevk edildi. Polis helikopteri de bölge üzerinde uçuş yaptı. Ara sokaklardan bir süre daha polise taş, havai fişek ve molotof bombası atmaya devam eden terör örgütü yanlıları, daha sonra dağıldı.